По-заразният вариант на коронавируса, открит за първи път в Обединеното

...
По-заразният вариант на коронавируса, открит за първи път в Обединеното
Коментари Харесай

Британският щам на вируса може да стане доминантен в САЩ

По-заразният вид на ковид, открит за първи път в Обединеното кралство, се популяризира бързо в Съединени американски щати и може да стане преобладаващ в страната до март, сочи изследване, оповестено на медицинския уебсайт medRxiv, съобщи организация БГНЕС.

Изследването е извършено от екип от над 50 учени от Калифорнийския университет, Helix, Scripps Research Institute и други. “Поради неочакваното и бързо разпространяване на варианта B.1.1.7 по света, ние се опитахме да проучим динамичността на разпространяването на този вид в Съединените щати”, обявиха откривателите. Според изследването разновидността B.1.1.7. на ковид е импортиран в Съединени американски щати няколко пъти, а наличието му може да бъде проследено в щатите от края на ноември.

„ Разбрахме, че B.1.1.7 се е появил в Съединени американски щати към края на ноември 2020 година, той се е популяризирал в най-малко 30 щати на Съединени американски щати до януари 2021 година Важно е да се означи, че установихме, че B.1.1.7 е до 45% повече публикуван в цялата страна (от други разновидности на вируса)”, заключават създателите на проучването. Отбелязва се, че до март 2021 година вариант В.1.1.7 може да стане доминиращ измежду всички варианти на ковид, разпространяващи се в страната, което може да докара до ново внезапно повишаване на инфектираните, а вследствие на това – и на смъртните случаи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР