По всяка вероятност Настимир Ананиев няма да бъде издигнат за

...
По всяка вероятност Настимир Ананиев няма да бъде издигнат за
Коментари Харесай

Настимир Ананиев държал черната каса на ПП?

По всяка възможност Настимир Ананиев няма да бъде повдигнат за евродепутат, след изненадващата акция, която бе извършена в офисите му в центъра на София в сряда заран. Депутатът от ПП-ДБ се оказа обект на интернационално следствие във връзка със собствен клиент, което е забавено с цели 8 месеца.

 

Точно тези дни от ПП-ДБ вземат решение кои да бъдат техните претенденти за депутати в Европарламента. Смяташе се, че Ананиев ще заеме избираемото 4-то или 5-о място в листата, само че след абсурда той по всяка възможност няма да бъде номиниран. За това упорствали от съдружния сътрудник на Политическа партия „ Демократична България “.

 

Според осведомени се е очаквало в офиса на Настимир да бъде открита солидна сума в брой. Публична загадка в политическите среди е, че той е измежду касиерите на Политическа партия и огромна част от парите в брой на партията минавали през него. Смятало се, че в огромен сейф се съхраняват към 2 милиона лв. на партията. Такава сума обаче не е била открита, което съгласно прокурори, взели участие в акцията, водело до извода, че той е бил авансово предизвестен и парите са били изнесени.

 

Спешната акция в офисите на депутата от ПП-ДБ Настимир Ананиев на столичния бул. „ Стамболийски “ и ул. „ Парчевич “, осъществявана от Софийска градска прокуратура в осъществяване на европейска заповед за следствие, издадена от съдия-следовател на първата инстанция в Антверпен, Кралство Белгия, е трябвало да бъде предоставена на българския офис на Европейската прокуратура. Това разкрива чудесно осведомен източник от евроструктурата у нас.

 

Намерението на партньорските служби обаче е било отклонено персонално от европейския прокурор Лаура Кьовеши поради недоверието й към нейните наместници в Люксембург и у нас. Причината за това е сигналът на изчезналия някогашен следовател Петьо Петров, по-известен като Пепи Еврото, от края на октомври 2023 година против българския европрокурор Теодора Георгиева за това, че тя е една от посетителките му в фамозното и към този момент несъществуващо заведение „ Осемте джуджета “, където съгласно изказванията му всеки месец е получавала по 10 000 лв. на ръка. Тогава. Кьовеши резервира отдалеченост от обвиняванията, само че държи под око българската си заместничка и следи всяка нейна стъпка.

 

Тази е и повода тя да помоли следствието против Настимир Ананиев и дейностите на белгийска компания за проведена незаконна група, противозаконен трафик на упойващи средства и психотропни субстанции, изпиране на доходи, „ добити от закононарушение с присъединяване на белгийски физически и юридически лица и български юридически лица, да не минава през офиса на европрокуратурата у нас, където би попаднало, в случай че акцията се прави по линия на еврообвинител №1.

Според осведомени Кьовеши се страхувала, че това носи риск следствието да бъде поставено на трупчета, защото визира едно от основните лица, директно свързани с „ Продължаваме промяната “.

 

Настимир Ананиев е водач на партия ВОЛТ, която стана мандатоносител на Политическа партия на първите парламентарни избори през 2021 година когато заради липса на време за регистрация Политическа партия се явиха с тази на ВОЛТ и на Средна европейска класа. На по-нататъшните избори Политическа партия към този момент имаше независима регистрация. Но водачите на „ Промяната “ резервираха лоялността си към Настимир Ананиев и той продължи да бъде народен представител от тяхната листа. Самата Теодора Георгиева пък е считана за доближена точно на Политическа партия, както и на сегашните им съдружни сътрудници от „ Демократична България “. Дълго време тя хранеше вярата, че ще бъде препоръчана за идващия основен прокурор на България, заради което даже откри топли контакти и с президента Румен Радев, който ратифицира избирането на претендента.

По това време даже самият Кирил Петков още в качеството си на министър председател съобщи пред камерите, че „ ще си докара прокурор от Европа “, което в допълнение подхрани тези клюки.

 

Събитията към отстраняването на ексглавния прокурор Иван Гешев и влизането във функционалностите на негов правоприемник на поста на някогашния му заместител Борислав Сарафов сякаш много отдалечават и даже заличават вероятността на Георгиева на това занятие.

 

Вероятно в допълнение масло в огъня е налял и сигналът на Пепи Еврото, изострил вниманието на Кьовеши. При всички случаи следствието в офисите на депутата от Политическа партия Настимир Ананиев внезапно заобикаля европейската прокуратура по нейно гледище, с цел да не бъде осуетено.

Автор: Уикенд, crimesbg.com

 

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР