По всичко личи, че безжичното зареждане е бъдещето в мобилните,

...
По всичко личи, че безжичното зареждане е бъдещето в мобилните,
Коментари Харесай

Какво представлява безжичното зареждане

По всичко проличава, че безжичното зареждане е бъдещето в мобилните, а за какво не и в други типове технологии.

Наскоро Huawei даже показа телефон, който може да предава електричен заряд на други устройства безжично.

Магнитно поле

 Снимка 384551

Безжичното зареждане е много лесна за схващане, само че сложна за имплементиране в прекомерно дребни устройства, технология.

Зареждащото устройство е оборудвано с две идентични спирали от специфичен проводник, по който протича електричния заряд.

Този развой основава магнитно поле към спиралите, което приемащото устройство " усеща " и стартира да трансформира в личен заряд.

Този заряд по-късно се трансформира в подобаваща за батерията периодичност.

Какво е Qi

Общоприетият стандарт за безжично зареждане се назовава Qi (произнася се " ки " или " чи " ) - най-общо казано, е технология, която разрешава прекачване на електричен заряд по гореописания метод на разстояние до 40 мм.

В подтекста на мобилните устройства, Qi устройството нормално доставя до 5-15W, само че технологията разрешава прекачване на до 1kW сила.

Трябва ли ни безжично зареждане

 Снимка 384552

Към момента технологията към момента се създава и е едвам при започване на еволюцията си. Големите марки употребяват този тип зареждане повече като маркетингов трик за новите си джаджи, в сравнение с като услуга, която прибавя действително измерима стойност за потребителите.

Технологията към момента е прекомерно скъпа и не толкоз ефикасна. В множеството случай зареждането с кабел, включен в контакта, е доста по-добър избор, само че сме сигурни, че нещата ще се трансформират в идните години.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР