По време на втория си мандат като бразилски президент през

...
По време на втория си мандат като бразилски президент през
Коментари Харесай

Бразилецът Лула е „персона нон грата“ в Израел, докато войната в Газа разгневява развиващия се свят

По време на втория си мандат като бразилски президент през 2010 година Луис Инасио Лула да Силва посети музея на Холокоста в Йерусалим със своя израелски сътрудник Шимон Перес и сподели, че целият свят водачите би трябвало да пътуват до там, с цел да схванат какво се случва, „ когато ирационалността вземе връх “.

Тринадесет години по-късно външният министър на Израел избра същото място, с цел да разгласи Лула, който в този момент изслужва своя трети мандат, за личност нон грата в еврейската страна до момента в който не отдръпна спонтанни забележки, сравняващи броя на жертвите във въздушната и сухопътната атака в Газа с Холокоста.

След невероятната стъпка на Израел Кац Бразилия отхвърли забележките на израелския министър като „ отвратителни “ и го упрекна в неистина Коментарите на Лула, които бяха направени на африканска среща на върха.

Дипломатическият спор засенчи срещата на външните министри на Г-20, управлявана от Бразилия в Рио де Жанейро тази седмица – като държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинке...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР