По време на войната украинските въоръжени сили са пленили 460

...
По време на войната украинските въоръжени сили са пленили 460
Коментари Харесай

Русия е изоставила в Украйна повече оръжие, отколкото Киев е получил от Запада

По време на войната украинските въоръжени сили са завладели 460 танка, 92 самоходни оръдия, 448 бойни машини на пехотата (БМП), 195 бронетранспортьора и 44 системи за залпов огън от съветската войска. Тези " доставки ", както пресмятат публицистите от американския вестник The Wall Street Journal, надвишават общите доставки на съответните западни оръжия за същия интервал .

Трофеите в една война сигурно са потребно нещо, защото бронираните транспортни средства се употребяват в борби с висока активност. Работата не е единствено в това, че в нахлуване всяка войска понася по-големи загуби, в сравнение с в защита. При настъпателна интервенция, даже без да се вземат поради унищожените танкове, интензивността на тяхното потребление е доста по-висока, което води до изхабяване, повреди и повреди.

Паркът от лека военна техника в Украйна към този момент е много друг от съветския - на фотоси и видеоклипове от фронтовата линия постоянно минават западни машини. И те биха били по-малко потребни за съветските военни, в случай че попаднат в ръцете им заради проблеми с поддръжката и доставките на части за тях.

Руските войски са оборудвани с танкове и друга военна техника, добре позната на украинците. За множеството от тях в Украйна могат да се намерят аварийни елементи и техници, които могат да ги обслужват .

Трудността при оценяването на такива титли е, че качеството на тези машини е мъчно очевидно зад общите цифри. Със сигурност доста от тях са били изоставени от екипажите заради липса на гориво или бързане и могат бързо да бъдат пуснати неотложно в употреба .

Но също по този начин е разумно да се допусна, че огромна част от това, което украинците са завладели е дефектно или развалено. Едва ли е допустимо да се дефинира какъв брой тъкмо от 460-те танка са подготвени за приложимост

В Украйна има фабрики за ремонт на танкове, които още преди войната са се занимавали с възобновяване и ремонт на съоръжение. След началото на съветската експанзия, те започнаха да работят още по-усилено. Но даже танк, който не може да бъде възобновен, ще бъде потребен - той просто ще бъде раздрънкан за аварийни елементи.

Източник: The Wall Street Journal
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР