По време на възложена от (ВАП) проверка по реда на

...
По време на възложена от (ВАП) проверка по реда на
Коментари Харесай

Откриха незаконен строеж в ловно стопанство Искър в Пасарел, вероятно на Румен Гайтански

По време на предоставена от (ВАП) инспекция по реда на член 145 алинея 1 т. 3 от Закон за съдебната власт за съблюдаване на наредбите на нормативните актове свързани с опазването, стопанисването и използването на горските територии в Република България, (МЗХГ) и (ДНСК) са разкрили градеж на два етажа, за който не са показани документи. Сградата се намира в региона на в Пасарел, оповестиха от прокуратурата, съобщи БГНЕС.
Във ВАП е формирана кореспонденция във връзка обява в новинарски уебсайт от 04.08.20 година Става въпрос за план, зад който се твърди, че стои Румен Гайтански-Вълка. В публикацията са изложени условия за това, че сдружение работи по взаимен контракт с ловно стопанство „ Искър “ на територията, под обсега на (ЮЗДП ДП) към Министерството на земеделието, храните и горите, като в тази връзка се прави строителство на хотелски комплекс върху държавна гора.
По време на инспекцията на място, осъществена от МЗХГ е открито, че има съществуване на „ недодялан градеж “, с изпълнен покрив, стоманобетонова монолитна структура на два етажа в най-високата си част. В хода на инспекцията от сдружението не са предоставени документи, относими към установения градеж.
От одитния отчет на МЗХГ, изпратен до ВАП, излиза наяве още, че сдружението не е изпълнило поетите отговорности по т. I.2 от контракта и по Предложение от 16.12.2013 година за даряване на средства, с което изпълнителят е спечелил състезанието. По време на одита е предоставено на одиторския екип писмо от 12.08.2020 година до ръководителя на Управителния съвет на ЮЗДП Директива за птиците, в което изпълнителният шеф на сдружението предлага УС на ЮЗДП Директива за птиците да вземе решение за приемане на насъбраните от 2016 година досега, само че невнесени парични средства - в размер на 600 000 лева, за пускане на ново капиталово желание (извършване на ремонтни действия на ДМА и/или строителство на нови ДМА, и/или закупуване на ДМА, свързани с ловностопанската активност на Търговско предприятие „ ДГС Искър “). В контракта не се включват строително-монтажни работи по създаване на ловни бази.
 Заради градеж, евентуално на Румен Гайтански, уволниха шефа на „ ДЛС Искър ” Заради градеж, евентуално на Румен Гайтански, уволниха шефа на „ ДЛС Искър ”
Заради нерегламентирано строителство в „ ДЛС Искър ” е преустановен договорът за ръководство на шефа инж. Атанас Дарелов. Пр...
Във ВАП е постъпил отчет от инспекция, осъществена от (ДНСК), който също сочи на липса на документи за градежа, както и на данни за утвърдени капиталови планове и издадено позволение за градеж в аграрен парцел в Пасарел, регион „ Панчарево “.
При осъществената инспекция на място, от чиновници на ДНСК е формиран констативен акт, съпроводен със снимков материал, от който е видно, че в непосредствена непосредственост до съществуваща постройка „ Ловен дом “ е изпълнена постройка на стадий „ недодялан градеж. Строежът не е ограден със строителна ограда, няма осведомителна табела и не е обезопасен. Не са показани строителни бумаги и документи, както и актове и протоколи по време на строителството, формирани по реда на Наредба № 3 от 31 юли 2003г., относими към осъществяването на градежа. Изградена е бетонова ограда, за която също не са показани строителни бумаги.
ДНСК е сезирала кмета на да извърши подробна инспекция по член 223, алинея 2 от Закон за устройство на територията и съгласно резултатите да се подхващат съответните дейности по реда на Закон за устройство на територията. При открити нарушавания на нормативната уредба по устройство на територията да бъдат формирани административни производства.
От страна на ВАП ще се изиска цялата информация за резултатите от активността на контролните органи, се споделя още в на прокуратурата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР