По време на въоръжения бунт в събота, 24 юни, създателят

...
По време на въоръжения бунт в събота, 24 юни, създателят
Коментари Харесай

WSJ: Западните служби твърдят, че Пригожин е искал да арестува Шойгу и Герасимов

По време на въоръжения протест в събота, 24 юни, основателят на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин е възнамерявал да плени съветския министър на защитата Сергей Шойгу и началника на Генералния щаб Валерий Герасимов . Това оповестява в извънреден материал американското бизнес издание Wall Street Journal.

Според тази версия в началото е било планувано да бъдат пленени двамата военачалници по време на рейд в Ростов на Дон, само че два дни преди осъществяването на този проект ФСБ по някакъв метод е схванал за него , написа WSJ, базирайки се на западно разузнаване.

Според изданието западните разузнавачи са научили авансово за проектите на Пригожин от сателитни фотоси и прихванати електронни известия. Според източници на WSJ проектът на Пригожин е бил изцяло изпълним и се е провалил едвам след приключването на информация за заговора, което е принудило създателя на " Вагнер " да импровизира , защото, откакто е научил за това приключване, Пригожин е бил заставен да работи по-рано от плануваното.

Лекотата, с която силите на Вагнер окупираха Ростов на Дон, съгласно чиновници на разузнаването, демонстрира, че обособени командири на постоянните съветски войски може да са били забъркани в заговора. По-рано сходна информация към този момент беше обявена от NYT.
 Лукашенко: Путин искаше да
Лукашенко: Путин искаше да " свети маслото " на Пригожин поради протеста

Беларуският водач го посъветвал да гледа по-далеч от носа си
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР