По време на срещата било изтъкнато, че при предсрочни избори

...
По време на срещата било изтъкнато, че при предсрочни избори
Коментари Харесай

ПП-ДБ с предложение: Втори мандат с премиер на ГЕРБ, Мария Габриел или Росен Желязков

По време на срещата било изтъкнато, че при предварителни избори от ПП-ДБ ще съберат към 10% подкрлепа

ПП-ДБ са решили да насочат предложение към ГЕРБ за реализиране на втория мандат. Формацията счита да вземе мандата за сформиране на държавно управление от Румен Радев и да опита да го извърши. Това е било разисквано на съвещание на ПГ на ПП-ДБ, оповестява „ 24 часа “, като се базира на свои източници. Предстои решението да бъде утвърдено от политическите органи във групировката Политическа партия, ДСБ, „ Да, България “ и ще стане ясно във вторник.

По време на срещата е разисквано да бъде пожелан претендент министър председател да бъде Мария Габриел, която през вчерашния ден отхвърли да продължи договарянията с ПП-ДБ, траяли повече от две седмици, заради липса на съгласие и нови, и нови условия за постове и министерства от страна на ПП-ДБ. Друг вид за претендент министър председател от ПП-ДБ виждали в лицето на ръководителя на Народното събрание Росен Желязков.

По време на срещата било изтъкнато, че при предварителни избори от ПП-ДБ ще съберат към 10% подкрлепа, по тази причина трябвало да търсят за диалози ГЕРБ за сформиране на държавно управление.

Ако въпреки всичко се стигне до предварителни избори от ПП-ДБ предпочитали те да са седмица преди европейските. Така новите депутати да се избират на 2 юни, а европейските на 9 юни.

Пред депутатите водачите на ПП-ДБ признали, че са били подготвени да се откажат от рухването на следствената загадка за парламентарни анкетни комисии като тази за убийството на Мартин Божанов-Нотариуса. Те изтъктаха това като спънка за сключване на съглашението. 

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР