По време на среща с външните министри на страните членки

...
По време на среща с външните министри на страните членки
Коментари Харесай

Нетаняху заяви на ЕС: Спрете да угаждате на палестинците - Тръмп им казва истината

По време на среща с външните министри на страните членки на Европейския съюз в Брюксел, министър председателят на Израел Бенямин Нетаняху съобщи, че Европейски Съюз би трябвало да спре да угажда на палестинците и да последва американския президент Доналд Тръмп, който съгласно Нетаняху им казвал истината, оповестяват израелски медии.

По думите на Нетаняху, дейностите на Израел предотвратяват разпространяването на терористичната формация ДАЕШ ( " Ислямска страна " ) и че " вършим това, с цел да защитим себе си, само че също по този начин и Европа. Няма друга страна в Близкия изток, която да пази Европа като Израел.

По-рано Нетаняху приказва позитивно за американската мирна самодейност, до момента в който ръководителката на европейската дипломация Федерика Могерини сподели пред израелския министър председател, че Европа желае да бъде по-ангажирана в договарянията.

Могерини също по този начин приветства решението за две страни като единствената допустима рамка за разрешаване на спора и съобщи, че Европейски Съюз поддържа концепцията Йерусалим да е споделена столица за израелци и палестинци. Нетаняху, от своя страна, съобщи, че мирът зависел от палестинското признание на Йерусалим за столица на Израел.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР