По време на специализираното изложение за лекотоварни автомобили в Хановер, Hyundai Motor

...
По време на специализираното изложение
за лекотоварни автомобили в Хановер, Hyundai
Motor
Коментари Харесай

Hyundai ще пусне 1000 водородни камиона по швейцарските пътища

По време на профилираното изложение за лекотоварни коли в Хановер, Hyundai Motor разгласи, че компанията е подписала меморандум за съгласие с швейцарската компания H2 Energy, според който за интервал от 5 години, с начало следващата, автомобилната марка ще достави 1000 от напълно новите си камиони с водородна електрическа задвижваща система.

Електрическият водороден камион на Hyundai (4x2, 18т) е с основи габарити дължина 9745 мм, ширина 2550 мм и височина 3730 мм, а междуосието му е 5130 мм. Резервоарът за водород на транспортната машина ще бъде с съдържимост от 32.86 кг при налягане 350 бара, като нужното време за неговото презареждане е към 7 минути.

Според първичната информация, системата горивни кафези на на Hyundai ще бъде с мощ от 190 кВт, автономността му се чака да бъде около 400 километра, а резервоарите му са осем.

“За следващ път ние напредваме в областта на технологията с горивни клетки в автомобилната промишленост с днешното анонсиране на нашата упоритост да пуснем в продажба електрически водороден камион за първи път в света ”, коментира Ин Чеол Ли, изпълнителен вицепрезидент и шеф на подразделението търговски коли на Hyundai Motor. “Ние ще продължим да търсим възможности за разширението ни и на други пазари, като деликатно следим множество фактори, като инфраструктура за презареждане и правителствени политики ”.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР