По време на речта си "За състоянието на съюза" във

...
По време на речта си "За състоянието на съюза" във
Коментари Харесай

САЩ добавят 90 организации и физически лица към списъка със санкции

По време на речта си "За положението на съюза " във вторник президентът на Съединени американски щати Джо Байдън предизвести съветските олигарси, че Министерството на правораздаването на Съединени американски щати образува работна група, ориентирана към "престъпленията ", осъществявани от богати лица в поддръжка на неотдавнашните военни дейности на съветския президент Владимир Путин в Украйна.

Белият дом разгласи в четвъртък вечерта, че Съединени американски щати, в съгласуваност с европейските си съдружници, са подхванали дейности за налагане на наказания на 8 богати руснаци, както и на членове на техните фамилии, и за налагане на визови ограничавания на други 19 съветски жители и на 47 членове на техните фамилии и лица, които са тясно свързани с тях, във връзка със събитията в Украйна.

"Съединените щати и държавните управления по целия свят ще работят за идентифициране и заледяване на активите на съветския хайлайф и членовете на техните фамилии, които се намират в съответните ни юрисдикции - техните яхти, първокласни жилища, пари и други нелегално добити облаги ", се споделя в меморандума.

Според документа цялостните блокиращи наказания, които не разрешават потреблението на благосъстоятелност, основана в Съединени американски щати, и блокират американците да оперират с посочената благосъстоятелност, се разгръщат върху лица, за които се счита, че "дават благоприятни условия " на съветския президент Владимир Путин.

Сред посочените лица са прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков; Николай Токарев, брачната половинка му Галина, щерка му Мая и две компании за първокласни недвижими имоти; Борис Ротенберг, брачната половинка му Карина и синовете му Роман и Борис; Аркадий Ротенберг, синовете му Павел и Игор и щерка му Лилия; Сергей Чемезов, брачната половинка му Екатерина, синът му Станислав и доведената му щерка Анастасия; Игор Шувалов, петте му компании, брачната половинка Олга, синът Евгений и неговата компания (както и самолет), и дъщерята Мария и нейната компания; Евгений Пригожин, трите му компании, брачната половинка Полина, дъщерята Любов и синът Павел; Алишер Усманов, както и частният му аероплан и суперяхта, която е арестувана от немските управляващи и е "един от най-големите " сходни плавателни съдове в света.

Тези наказания и конфискации на "незаконно добити облаги " идват дни, откакто американският президент посочи икономическите проблеми на Русия, свързани със глобите, като съобщи, че Вашингтон е в развой на координирана акция за ограничение на достъпа на Русия до технологии, като по този метод отслаби армията и стопанската система на страната.

"Обединяваме се с нашите европейски съдружници, с цел да намерим и конфискуваме вашите яхти, вашите първокласни жилища, вашите частни самолети ", разгласи той малко откакто Вашингтон предприе дейности за блокиране на съветските полети от въздушното пространство на Съединени американски щати. "Идваме за вашите нелегално добити облаги ".

Още 19 съветски олигарси и 47 членове на техните фамилии или близки сътрудници са подложени на нови визови ограничавания, наложени от Държавния департамент на Съединени американски щати. Техните имена не бяха посочени в отчета.

Съединени американски щати постановат наказания и на съветски организации "за разпространяване на дезинформация ", заяви Белият дом, представен от БГНЕС. "Пълно блокиране на глобите против цели, свързани с дезинформацията: Министерството на финансите ще дефинира седем съветски юридически лица ", се споделя в изказване на пресслужбата на Белия дом.

Списъкът включва: Фондация за стратегическа просвета и "свързаните с нея "Една Родна ", "Ритъм Евразия " и списание "Камертон "; "Южен фронт "; "Инфорос ", "Нови източни вероятности "; "Източен обзор ", "Геополитика " и "Международен единен свят ", се споделя в изказването.

Освен това 26 руснаци и украинци бяха включени в листата със наказания поради ролята им в тези организации. Според Белия дом Съединените щати считат, че организациите в листата "пропагандират подправени хрумвания в поддръжка на стратегическите цели на Русия и лъжливо оправдават дейностите на Кремъл.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР