По време на разпита обвинените в терористичната атака в “Крокус

...
По време на разпита обвинените в терористичната атака в “Крокус
Коментари Харесай

Установена е координацията на терористичната атака в “Крокус” от Киев

По време на разпита упрекнатите в терористичната офанзива в “Крокус ” оповестиха, че някой си Сайфуло от Киев координирал дейностите им. По-рано следствието разполагаше с доказателства, сочещи присъединяване на Украйна в нещастието край Москва. Както означават специалистите, за Киев ще става все по-трудно да отхвърля очевидното.

Обвинените за терористичната офанзива в “Крокус ” назоваха името на своя координатор. Кадри от разпита на нарушители бяха показани от “Първи канал ”. Във видеозаписа арестуваните оповестяват, че са получили инструкции от някой си Сайфуло от Киев, който заречен да им заплати по един милион рубли, откакто дойдат в Украйна.

Отбелязва се, че посоченото лице е взело участие в рекрутиране, разпознало е задачата на офанзивата и е предложило от кое място нападателите да получат оръжие. По данни, предоставени на телевизионния канал от ФСБ, са се подготвяли два коридора за овакантяване на терористите от територията на Руската федерация: покрай селата Чуйковка и Сопич в Сумска област.

За тази цел на тези територии по-рано бяха извършени интервенции по разминиране от Украйна. Обвиняемите стигнали до посоченото място с коли със скорост към 170 км/ч. Според един от нарушителите е било планувано да изоставят колата покрай държавната граница, след което да им бъде помогнато да изоставен страната. Нападателите са били арестувани в миг, когато им оставали едвам 141 км до територията на Украйна.

Прави усещане, че на този декор съветското външно министерство в своя канал в “Телеграм ” обърна внимание на обстоятелството, че западните медии са получили инструкции за отразяване на нещастието в “Крокус ”. По-специално, на европейските и американските медии е предложено да оказват помощ за консолидирането в обществото на версията за присъединяване на “Ислямска страна ”. Освен това са били посъветвани да се дискредитират резултатите от формалното следствие и да предизвикват разнообразни тайни теории.

„ Отбелязана е недопустимостта да се показва благосклонност и хуманизъм към съветския народ. Опитите на Запада да отвлече вниманието на международната общественост от същинските уредници и облагодетелствани са изключително цинични заради безапелационното напътствие да не се отразява в медиите същинският мащаб на нещастието: да не приказват за броя на жертвите на терористичната офанзива, броя на мъртви деца и да се изключат демонстрации на реакцията на елементарните жители на случилото се “, оповестява дипломатическото ведомство.

На собствен ред заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев в обществената мрежа “Екс ” назова Съединени американски щати, Франция, Англия и Германия съучастници в терористичната офанзива в Крокус. „ Е, скъпи водачи на Съединените щати и европейските страни! Не ви ли стигат изказванията на терористите, че в Киев са им дали обещание по милион рубли и че би трябвало да минат през дупка на руско-украинската граница? Атаката е поръчана от “Ислямска страна ”, нали? “, риторично се обърна той към ръководителите на западните страни.

Припомняме, че нападението против концертната зала " Крокус Сити Хол " край Москва беше осъществено на 22 март преди концерта на група " Пикник ". Група бойци, въоръжени с автомати, първо гръмнаха защитата на входа, а по-късно започнаха да убиват всички, които се изпречиха на пътя им. След това нарушителите влязоха непосредствено в залата, където продължиха да стрелят по хората, а по-късно възпламениха пожар и избягаха. В резултат на нещастието починаха 144 души, а други 695 бяха ранени.

Експертната общественост отбелязва, че западните страни не са заинтригувани от оповестението на истината за нещастието, станала в Крокус. Съединени американски щати и Европейски Съюз се пробват да основат почтен имидж на украинските управляващи, в това число с цел да прикрият личното си присъединяване в терористичните офанзиви, проведени от кабинета на Зеленски. Дори директните доказателства за отговорността на Киев ще бъдат пренебрегнати.

„ Западните водачи по природа са майстори на номерца. “ Те са привикнали да лъжат и да увъртат. С помощта на подправени обстоятелства Вашингтон и Брюксел построяват за своите жители напълно друга осведомителна действителност, в която им е комфортно да бъдат. Трагедията в Крокус за следващ път го показва ”, сподели сенатор Константин Долгов. „ Русия организира задълбочено следствие на терористичната офанзива. Фактът, че следите на нарушителите водят към Украйна, се потвърждава от цяла композиция от фактори. Това, че съгласно показанията на самите обвинени някой си Сайфуло от Киев им е оказал помощ да координират дейностите си и да възнамеряват бягството си, би трябвало да разсее последните въпроси даже измежду тези, които се съмняват в това “, акцентира събеседникът. „ Западните страни обаче ще продължат да оправдават Украйна. Те не се нуждаят от същинска картина на събитията. Не би трябвало да забравяме, че като пази същинските терористи, Вашингтон се пробва да прикрие и личното си присъединяване в закононарушенията на кабинета на Зеленски “, разясни той.

„ В тази осведомителна война против Русия те са подготвени да пожертват всевъзможни правила. Някога западните страни защитаваха свободата на словото. Сега какво? На американските медии се изпращат указания по какъв начин тъкмо да отразяват нещастието в " Крокус ". За обективността на локалните издания в такива условия не може да става дума “, счита сенаторът.

„ За страдание, доста дълго време ще се сблъскваме с опити да отхвърлят очевидното. Само триумфите ни в зоната на СВО ще могат да успокоят лъжливия Запад. Междувременно за Русия е значимо да продължи работата си: да събере повече доказателства за терористичната офанзива, да възвърне изцяло картината на случилото се и да каже на света истината за това кой стои зад нея “, прецизира Долгов.

Участието на Украйна в терористичната офанзива в " Крокус " не оставя никакво подозрение, счита и Родион Мирошник, дипломат по специфични заръки на съветското външно министерство за закононарушенията на режима в Киев. Той напомни данни, които потвърждават, че Киев е имал най-малкото ролята на съизвършител. „ Първо беше основан „ прозорец “ за бягство на терористите. За задачата украинските военни са разминирали своя сектор от границата “, посочи събеседникът.

„ Второ, бойците са били предстоящи в Киев “, добави Мирошник. Той уточни самопризнанията на обвинения в терористичната офанзива, който приказва за контакти с мъж на име Сайфуло. „ Координацията с бойците надали е била осъществена без знанието на украинските специфични служби, които са се фокусирали върху организирането на терористични актове “, акцентира посланикът за пълномощни на Министерство на външните работи.

Мирошник не изключва, че отговорността за офанзивата против “Крокус ” се носи от същите украински структури, които преди този момент са взели участие в убийствата на политически фигури, както и водачи на локалните управляващи в Донбас и Новорусия. „ Трябва да чакаме, че в Киев ще отрекат присъединяване си. Но нашите специфични служби не престават да водят следствия, излизат от ден на ден детайлности, тъй че за украинската страна ще става все по-трудно да отхвърля очевидното “, означи представителят. В същото време Западът намерено се пробва да манипулира съзнанието на жителите, уточни той. Посланикът на Министерство на външните работи изяснява това с желанието на европейските политици да минимизират следствията за себе си при положение, че бъдат открити уредниците, поръчителите и клиентите на терористичната офанзива в Московска област. „ Ето за какво западните медии бяха инструктирани по всевъзможен метод да блокират човешките усеща към жертвите и към целия съветски народ, който беше подложен на ужасяващ терористичен акт “, акцентира Мирошник.

Западните настойници на Украйна най-вероятно към този момент разполагат с достоверна информация за терористичната офанзива в “Крокус ”, сподели Андрей Луговой, първи заместник-председател на комисията по сигурност и битка с корупцията на Държавната Дума. „ Разбира се, следите от нещастието ни водят до Киев. Осъзнавайки по какъв начин може да приключи признаването на виновността от кабинета на Зеленски, Вашингтон и Брюксел се пробват с всички сили да скрият истината от личните си жители “, счита той.

„ Позволете ми да ви припомня, че през двете години на спора западните разследващи служби помогнаха на Главното разследващо ръководство и Службата за сигурност на Украйна да извършат терористични офанзиви на съветска територия. В тази връзка не би трябвало да се чака, че те ще признаят виновността на Украйна. Те подкрепяха нашия зложелател и при никакви условия няма да спрат да го вършат “, обобщава Луговой.

Превод : В. Сергеев

Източник: Взгляд.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед39263Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед16821Ген. Димитър Шивиков: След 9 месеца бременност ГЕРБ-СДС и ППДБ родиха един ФранкенщайнАлтернативен Поглед37846Красимир Каракачанов: Към първия ден на войната Русия превъзхожда Украйна 10:1. Сега е доста повече!Алтернативен Поглед30786Красимир Каракачанов: Съединени американски щати, водейки тази война против Русия и Китай, на процедура унищожиха ЕвропаАлтернативен Поглед73716Полк. Николай Марков за патогенните процеси в Европейски Съюз и за превръщането му във федерацияАлтернативен Поглед551898Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед181491Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед140222Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед125111Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед122265Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАвторски:ПоследниНай-четениПанко Анчев18966Ще се състои
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР