По време на разговори в Киев външният министър на Украйна

...
По време на разговори в Киев външният министър на Украйна
Коментари Харесай

Украйна: Не приемаме предложения за отстъпване на земи на Русия

" По време на диалози в Киев външният министър на Украйна Дмитро Кулеба съобщи пред почитан китайски делегат, че страната му няма да одобри никакви оферти за преустановяване на войната с Русия, които включват загуба на територия или заледяване на спора ", заяви през днешния ден министерство на външните работи на Киев, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10502
Ли Хуей, специфичен представител на Китай по евразийските въпроси и някогашен дипломат на Пекин в Москва, посети Украйна на 16-17 май и се срещна с посланик номер на страната-жертва на съветската експанзия.

Това е първата аудиенция на почитан китайски делегат в Украйна след съветското настъпление.

" Кулеба осведоми специфичния делегат на китайското държавно управление в елементи за правилата на възобновяване на устойчивия и обективен мир, учреден на ценене на суверенитета и териториалната целокупност на Украйна. Той акцентира, че Украйна не приема никакви оферти включващи загуба на нейни територии или заледяване на спора ", обявиха от дипломатическата централа на Киев.

Очаква се по време на обиколката си в Европа Ли Хуей да организира диалози още в Русия, Полша, Франция и Германия. Китай не е осъдил дейностите на Русия и не е определял дейностите ѝ като " настъпление ", което докара до рецензии от страна на европейските страни и Съединени американски щати. Те сложиха под въпрос ролята на Пекин като евентуален медиатор в спора.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР