По време на посещението си във Вашингтон, председателят на Управителния

...
По време на посещението си във Вашингтон, председателят на Управителния
Коментари Харесай

Цветан Цветанов се срещна с посланик Даниел Фрийд

По време на визитата си във Вашингтон, ръководителят на Управителния съвет на Евро-атлантическия център за сигурност Цветан Цветанов организира работна среща с дипломат Даниел Фрийд, някогашен асистент държавен секретар на Съединени американски щати и понастоящем старши откривател в Атлантическия съвет.

Цветанов и Фрийд разискаха районни аспекти на сигурността в Югоизточна Европа, включително и възходящите асиметрични закани в района. В края на месец март 2020г. следва Евро-атлантическият център за сигурност да показа в България книгата на дипломат Фрийд „ Съединените щати и Централна Европа в американския век “.

Книгата е във връзка стогодишнината от независимостта на Полша (1918 – 2018 г.) и показва исторически обзор на появяването на националните страни в следствие от разпада на Руската и Австро-Унгарската империи. Отделено е особено внимание и на популярните Четиринадесет точки на президента Удроу Уилсън, които съгласно създателя са всъщност първата тактика на Съединени американски щати за основаването на правов световен ред.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР