По време на първата специална операция за взривяване на моста

...
По време на първата специална операция за взривяване на моста
Коментари Харесай

Службата за сигурност на Украйна разказа как е пробила охраната на Кримския мост

По време на първата специфична интервенция за взривяване на моста през Керченския пролив през октомври 2022 година Службата за сигурност на Украйна е употребила камион, пренасящ 21 тона хексан, а експлозивите са били увити в толкоз дебело фолио, че скенерите на контролно-пропускателните пунктове не са могли да ги засекат.

Това описа ръководителят на ССУ Васил Малюк, който приказва в изявление за списание NV, оповестиха от институцията за Укринформ.

„ Беше неописуемо чувство. Когато се стана детонацията, крещяхме с всичка мощ, тъй като напрежението вътре  в нас беше голямо “, сподели Малюк, който персонално е възнамерявал и управлявал специфичната интервенция.

Шефът на охранителната организация описа още, че, с цел да транспортират без да се разбере 21 тона хексан до моста, чиновниците на ССУ увили взривното вещество с опаковъчно фолио, за което в транспортните документи пишело, че камионът транспортира служебно.

Службата за сигурност популяризира неповторими фотоси, на които се вижда подготовката за акцията.

Освен това, съгласно Малюк, ССУ е съумяла да заобиколи специфичните заглушители на Кримския мост, които трансформират GPS координатите.

„ Минахме през седемте кръга на пъкъла, използвахме толкоз доста руснаци, които останаха в сянка! “ споделя Малюк.

Той означи, че неназован действен сътрудник с позивна „ Ловец “ е изиграл съществена роля в организирането на втората офанзива против Кримския мост през юли 2023 година Агентът положил доста старания за основаването на военноморски дронове, които развалили един от знаците на режима на Путин. 

Количеството експлозиви, пренасяни от дроновете, е увеличено до 850 кг хексан. Системата за ръководство на дрона е осъвременена, с цел да се сътвори качествено нов модел на „ Авенджър “ (дрон, задвижван от турбовентилаторен мотор, със стелт функционалности като вътрешно предпазване на оръжия и S-образен шумозаглушител за понижени инфрачервени и радарни сигнали, бел. ред.) 

Дистанционно ръководените плавателни съдове камикадзе са направени от неповторим материал, незабележим за вражеските радари. Дизайнът им планува три типа надзор и самоизтребление, при нужда.

Ръководителят на ССУ акцентира, че Кримският мост е законна цел за Украйна и че Женевските конвенции, които регламентират разпоредбите за водене на война, не съдържат възбрана за нахлуване над сходни обекти.

Както беше обявено, имаше две детонации на Кримския мост, напомня Укринформ. Първата беше на 8 октомври 2022 година, когато вследствие на гърмежа беше развален релсовият път на оборудването, а няколко сектора от автомагистралния му сектор бяха разрушени. 

Втората детонация стана на 17 юли.

Българска телеграфна агенция
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР