По време на новогодишните празници за 30-и път центърът на

...
По време на новогодишните празници за 30-и път центърът на
Коментари Харесай

Виена става бална зала на Нова година

По време на новогодишните празници за 30-и път центърът на Виена ще се трансформира в голяма бална зала навън, оповестиха от бюрото за интернационалните връзки на австрийската столица. Юбилейното издание на новогодишното празненство тази година ще премине под мотото " Виена сплотява ". Целта на уредниците е да съберат на едно място непознати, които да прекарат незабравима новогодишна нощ дружно и да се разделят като другари. Организаторите чакат, че близо 750 000 души ще посрещат Новата година във вихъра на танца по улиците на австрийската столица.

От 14.00 ч. до 2.00 през нощта от площада пред катедралата " Свети Стефан " ще се организира така наречен Новогодишна пътека, където на 50 000 кв. м ще са ситуирани 10 подиуми. Музиката ще бъде за всеки усет - рок, поп, соул, блус и диско, само че и класическа музика, и джаз. От предходните новогодишни тържества се знае, че с особена известност измежду локалните поданици и гостите на града се употребява така наречен " класическа права " на централната улица " Грабен ". Всяка година в ранните следобедни часове на 31 декември танцовите учебни заведения оферират там безвъзмездни курсове за валс. За всички, които желаят да надникнат в бъдещето, още веднъж е готова специфична " Улица на щастието ", където астролози и ясновидци ще поясняват знаците на звездите и картите.

Кулминацията на празника са фойерверките над постройката на кметството тъкмо в среднощ. В същия миг от катедралата " Свети Стефан " ще се носи камбанен звън. Камбаната, която виенчани назовават Пумерин, бие единствено в извънредно тържествени случаи, а новогодишният звън се предава по радиото и малкия екран в цяла Австрия. След това на фона на празничните фойерверки звучи валсът " На хубавия наследник Дунав ", а след него и " Ода на насладата ". Виенският Пратер също кани всички искащи на необикновено шоу с фойерверки.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР