По време на лагера на Спартак (Москва) в Австрия халфът

...
По време на лагера на Спартак (Москва) в Австрия халфът
Коментари Харесай

Ивелин Попов за успехите, шегите и в кой отбор иска да завърши кариерата си

По време на лагера на Спартак (Москва) в Австрия халфът на отбора Ивелин Попов даде изявление за уеб страницата bobsoccer.ru и показа упованията си за новия сезон. Българският национал още един път акцентира, че желанието му е да остане в тима и даже няма нищо срещу да приключи кариерата си в Спартак.

" Пожелавам си през идващия сезон да спечелим шампионата, Купата на Русия и Суперкупата. Естествено, уповавам се и да продължим колкото се може по-далеч в Шампионската лига. Дълго време мечтаех за купата, а в този момент, когато тя е реалност, желая да подвигна и другите титли в Русия ", съобщи Попов.

" Мисля, че ще продължим да прогресираме като тим. Не се разделихме с нито един водещ футболист, което е плюс. Тренираме в чудесно въодушевление. Знаем, че ни следва тежък, само че и доста забавен сезон, което ни стимулира. Според мен сме способни да играем сполучливо на три фронта. Треньорът ни Масимо Карера е доста упорит. Сигурен съм, че в групите на Шампионската лига ще преследваме второто, а не третото място. Вече показахме, че имаме качествата да се оправяме в сложни обстановки. С още двама-трима нови играчи всичко ще бъде наред ", уверен е Попов.

" От чужденците най-предан на тима е Куинси Промес. Той е тук към този момент три години и е същински спартаковец. Направил е доста за отбора и почитателите го обожават. Аз също съм доста завързан към Спартак. Останах впечатлен от последователите, когато подписах контракта си и от положителното им отношение към мен. Харесвам съветския футбол и страната ви като цяло ", призна Попето.

" Най-яркият ми спомен от предишния сезон е от успеха над ЦСКА (Москва), когато си осигурихме купата. При нас няма разделяне на руснаци и чужденци или на остарели и млади, всичко сме едно цяло. Освен това, 60% от задграничните футболисти приказват на съветски, което спомага за по-лесното другарство. Често си разясняваме, че през новия сезон всички противници ще излизат още по-мотивирани против нас. Трудно ще е, само че сме готови. Феновете чакаха тази купа цели 16 години и се гордеем, че ги зарадвахме. Сега желаеме да повторим триумфа, с цел да потвърдим, че не е бил инцидентен ", изясни българинът.

" Свикнали сме с напрежението от страна на медиите, тъй като Спартак е най-популярният тим в Русия. Знаем какво се чакам от нас - спартаковски футбол. В Шампионската лига би трябвало да преминем групите и това е изцяло по силите ни. Няма непобедими тимове - помня по какъв начин преди няколко години Рубин победи Барселона. Аз персонално не съм под стрес. На лагерите нормално съм самичък в стая. В свободното време си почивам, като си играя със сина ми ", разкри Попов.

" Често се майтапим в тима, това прави тренировките по-приятни. Лидерите в съблекалнята са Денис Глушаков, Куинси Промес и още някои от чужденците. Сега имаме нови хора, които дават отговор за храната. Присъствието им незабавно се усети. Веднага ни взеха кръвни и от резултатите стана ясно за кой каква храна е най-полезна. Правилното хранене е от голяма значимост. Видяхте, че през целия сезон бяхме съвършено готови кондиционно, а и нямахме доста съществени травми ", съобщи родният национал.

" Карера внесе страст в тима, увеличи конкуренцията. Той вкара правила, които важат за безусловно всички. За всеки мач сортира най-добре поготвените. Действията му не оставят афектиран никой от нас, тъй като знаем, че са в името на тима. Много сме сплотени, като едно семейство. Целият трньорски щаб е формиран от потвърдени експерти. Знаем, че в актуалния футбол, в случай че не можеш да тичаш, нищо не се получава. Свикнахме с условията и ги изпълняваме ", описа Попов.

" Мисля, че до 6 месеца Масимо Карера умерено ще приказва на съветски. Ако имаш предпочитание, няма език, който да не можеш да научиш. Аз нямах никакво разбиране от съветския, когато пристигнах в страната ви, само че около съотборниците ми бързо напреднах и в този момент нямам никакви проблеми. Важно е да няма езикова преграда - по този начин разбираш по-добре и условията на треньора, и шегите ", показа халфът.

Той добави, че преди мач единственият му обред е да се прекръсти, а на въпрос за какво играе най-добре против най-силните противници отговори: " Настройвам се еднообразно преди всяка среща, само че против мощните тимове има повече пространства, до момента в който по-слабите единствено се пазят ".

Попов приключи изявлението с признанието, че е подготвен да остане в Спартак до края на кариерата си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР