По време на извънредното заседание на Съвета НАТО-Украйна в Брюксел

...
По време на извънредното заседание на Съвета НАТО-Украйна в Брюксел
Коментари Харесай

Създадена е работна група в рамките на Съвета Украйна-НАТО за подпомагане противовъздушната отбрана на Украйна

По време на изключителното съвещание на Съвета НАТО-Украйна в Брюксел през вчерашния ден съдружниците означиха високата успеваемост на украинската противовъздушна защита и показаха желанието си да продължат да я поддържат, в това число посредством увеличение на нейните качества и доставки на муниции, съобщи Укринформ, като се базира на изказване ръководителката на задачата на Украйна към НАТО Наталия Халибаренко.
 
" Всички страни от НАТО, без изключение, обявиха, че ще продължат да поддържат Украйна, като те и управленията на техните държавни управления не изпитват никаква отмалялост. Всички схващат, че тази война ще бъде дълга, а не къса. Ето за какво има схващане, че помощта би трябвало да продължава непрестанно ", сподели украинският посланик.
 
Дипломатът подчертава, че украинската противовъздушна защита  показва над 80-процента успеваемост при свалянето на дронове " Шахед " и на крилати ракети. Що се отнася до балистичните ракети, към момента не е допустимо да се следи такава успеваемост по аргументи, които всички знаем, добави тя.
 
 
Халибаренко означи, че някои от съдружниците са оповестили нови пакети от военна помощ за Украйна и за увеличение приноса на НАТО в по този начин наречения повсеместен пакет за подкрепяне на Украйна.
 
Според нея едно от спомагателните посоки на подобен изчерпателен пакет от финансова помощ може да бъде поддръжката при осъществяването на планове за развиване на интегрирана система за противовъздушна защита на Украйна.
 
Съюзниците ще провиснал минимум 500 милиона евро за постигането на тези всеобхватни цели през 2024 година съгласно изказванията, направени по време на Съвета НАТО-Украйна, заяви украинският посланик. Халибаренко сподели също по този начин, че в границите на Съвета НАТО-Украйна към този момент е основана работна група, която ще изследва въпроса за качествата на Украйна за противовъздушна отбрана
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР