По време на инспекцията бяха взети две проби от настилката

...
По време на инспекцията бяха взети две проби от настилката
Коментари Харесай

Шишков: Липсва една трета от заложения по проект асфалт на Северната тангента (снимки)

По време на инспекцията бяха взети две проби от настилката на обекта. 

При първичния оглед на едната така наречен " ядка " министърът съобщи: " Това, което виждате сега, е 14 сантиметра, т.е. липсва част от пътя ".

Проба ще бъде взета и от едно от мостовите уреди в региона на пътния сектор, като ще се изследва и здравината на стоманената му структура.

По думите на министъра този сектор ще се нуждае от главен ремонт и то в доста по-ранен стадий, който ще е за сметка на страната. Тангентата е отвън гаранция, а мостовото оборудване към момента е в гаранция, цитира го Българска телеграфна агенция.

Анализите ще се вършат от Научноизследователския строителен институт и от Института за пътища и мостове към Агенция " Пътна инфраструктура " и се чака да са подготвени до две седмици. 

 

Снимка: Българска телеграфна агенция

Строителството на магистралната права от 17 километра беше за 220 млн. лева по Оперативна стратегия " Регионално развиване " 2007-2013 година, обясниха от Агенция " Пътна инфраструктура ". На 30 декември 2015 година министър председателят тогава - Бойко Борисов, пусна в употреба 13 километра от Северната скоростна дъга, а на 28 април 2016 година цялата магистрална права беше пусната два месеца предварително. 

 

Снимка: Българска телеграфна агенция

 

Снимка: Българска телеграфна агенция

Изпълнител на плана е консорциум " ХПВС-ССТ ", в който вземат участие " Водстрой 98 ", " Хидрострой " АД, " Пътни градежи Велико Търново " АД, " Пътинженерингстрой " АД и " Пътстрой Бургас ". Стойността на контракта за планиране и строителство е 180 млн. лева с Данък добавена стойност. Строителният контрол е сбъднат от обединяване " СЖС Технос - СЖС България ", в което са " СЖС България " ЕООД и " СЖС Технос С.А. ", Испания. Техният контракт е за 882 000

Източник: dir.bg

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР