По време на инициативата на Junior Achievement България Изгряващи звезди

...
По време на инициативата на Junior Achievement България Изгряващи звезди
Коментари Харесай

A1 награди стартъп на ученици от Технологично училище „Електронни системи“ към Технически университет-София

По време на самодейността на Junior Achievement България „ Изгряващи звезди ” А1 връчи премията Go Digital на стартъп на възпитаници от Технологично учебно заведение „ Електронни системи “ към ТУ-София за разработка на електронен помощник за хора със зрителни увреждания
А1 отличи план на стартъп на възпитаници от Технологично учебно заведение „ Електронни системи “ към Технически университет-София по време на единадесетия юношески предприемачески конгрес „ Изгряващи звезди ” на Junior Achievement (JA) България, който се организира сред 8 и 10 юни. Учениците създават VCVision - новаторска система за гласово предаване на наличие и семантика на изображения от действителността, предопределена за хора със зрителни увреждания.
Експерти от А1, които бяха част от журито, връчиха премията „ Go Digital ” на екипа, създал най-хубавия цифров план по време на ревюто. Учениците зад VCVision работят по устройството с вградена камера и изкуствен интелект, което сбъдва фантазията на слепите хора да „ виждат “. Дигиталният помощник ще може да разказва изображения като същински човек, а не като компютър.

Васил Нейчев, старши управител „ Системи за ръководство и поддръжка ” в А1, беше част от журито на студентските компании на 8 юни, а Бисер Хаджимарков, управител екип, „ IP мрежа и архитектура “ - на ученическите компании на 9 юни. А1 поддържа самодейността за да насърчи бъдещите бизнесмени и млади гении, които имат интерес към технологиите и които се специализират в създаването на цифрови планове.
В рамките на форума участваха 44 юношески стартъпи. Началото беше обещано в София тех парк на 8 юни, a денем ученическите и студентските екипи презентираха пред жури своите планове. Търговското ревю на образователните стартъпи се организира на 10 юни от 9:30 до 15:30 часа под стъкления купол на Софийското Ларго, в подлеза на ЦУМ и Министерски съвет. На ревюто А1 взе участие в Speed Consulting (бързо консултиране). В рамките на 30-минутни сесии експерти по „ Човешки запаси “ на А1 съветваха младежите за опциите им за кариерно развиване и свободните позиции в А1 .
А1 , част от A1 Group, е водещ снабдител на цифрови услуги и телекомуникационни решения в България. Компанията дава мобилни и закрепени услуги, високоскоростен интернет, цифрова и сателитна телевизия, в това число четири лични спортни канала – MAX Sport 1, MAX Sport 2, MAX Sport 3 и MAX Sport 4, платежни услуги, лична платформа за музикален стрийминг, cloud и IoT решения на 5 милиона клиенти. През 2018 година A1 България регистрира доходи от 446,2 милиона евро, а сравнимата EBITDA e 138 милиона евро.
A1 Group е водещ телекомуникационен снабдител в Централна и Източна Европа с повече от 24 млн. клиенти. A1 Group оперира в седем страни: Австрия (А1), България (A1 Bulgaria), Беларус (velcom), Хърватия (A1 Croatia), Словения (A1 Slovenia), Сърбия (Vip mobile) и Македония (one.Vip). Приходите на A1 Group за 2018 година са 4,47 милиарда евро, а сравнимата EBITDA e 1,38 милиарда евро. Портфолиото на A1 Group включва гласова телефония, високоскоростен интернет и мултимедийни услуги, както и решения в региона на високите технологии, преноса на данни и онлайн разплащанията. Групата разполага със постоянен акционер в лицето на América Móvil – третият по величина снабдител на мобилни услуги в света.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР