По време на годишния индийски научен конгрес, открит от премиера

...
По време на годишния индийски научен конгрес, открит от премиера
Коментари Харесай

Индийски учени оспорват Нютон и Айнщайн

По време на годишния индийски теоретичен конгрес, открит от премиера Нарендра Моди, са били отхвърлени откритията, направени от Исак Нютон и Алберт Айнщайн. Освен това било декларирано, че стволовите кафези и обвързваните с тях проучвания са били открити още от античните индуси.

Ректорът на Университета Андхра, който е един от най-големите в страната, е декларирал, че дявол в индийския набожен епос „ Рамаяна “ е имал 24 самолета и мрежа от летища в днешна Шри Ланка.

Ръководителят на Южния индийски университет пък цитира остарял хиндуистки текст като доказателство, че стволови кафези са били открити и употребявани в Индия преди хиляди години.

Доктор К. Ж. Кришнан от Университета в южния щат Тамил Наду декларирал пред присъстващите на научния конгрес, че „ теориите за гравитацията на Исак Нютон и Алберт Айнщайн са неправилни, а единственото вярно решение е гравитационните талази да бъдат наименувани на индийския министър председател Нарендра Моди “.

Скептично настроените учени в Индия означават, че се следи притеснителна наклонност антични религиозни текстове да се одобряват като научни открития, а художествените описания в тях – за обстоятелства. Според тях замяната на научния способ с индийските религиозни епоси обаче може да има единствено негативен резултат, който би забавил обществения и стопански напредък в страната.

Източник: tvn.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР