По време на годините на формиране на Рамзан Кадиров като

...
По време на годините на формиране на Рамзан Кадиров като
Коментари Харесай

Рамзан Кадиров без да иска забрани руския химн

По време на годините на образуване на Рамзан Кадиров като наследник на основния мюфтия в Чечня, в клубовете на Берлин и Детройт се разви ново звучене. На него се любуват рейвърите със стъклени очи, които провъзгласяваха своята лоялност с лозунги върху тениските си като „ in techno we trust “ и „ спрете войната, ходете на рейв “.

Днес може да се каже, че 47-годишният Кадиров не е почитател на музиката, която набъбна по известност, когато той пристигна на власт

Описван като „ податлив към промени в настроението “,  Кадиров забрани всички песни, които са по-бавни от 80 удара в минута (bpm) и по-бързи от 116 bpm.

Това значи, че техното, което нормално варира от 120bpm-150bpm, е неразрешено в самостоятелния съветски район. Диктатът има за цел да отбрани отличителната просвета на Чечня. Само най-бавната хаус музика ще бъде позволена. Типичният диапазон на темпото за този род сред 115 и 130 bpm.

Ходът е да се подсигурява, че обичайна музика е основна част от чеченския живот, сподели министърът на културата.

Песните, които към този момент не влизат в листата, включват Girls Just Want to Have Fun от Cyndi Lauper, Prince’s 1999 и Hot Stuff от Donna Summer. Лейди Гага, Тейлър Суифт и Кейти Пери също може да са разочаровани да научат, че някои от техните шлагери към този момент са неразрешени.

Смущаващо за Кадиров, рабски покровител на Путин, съветският народен химн също е в несъгласие с новите правила

Химнът, тържествена ода за родината, основана през руската ера, е 76 bpm.

Традиционният инструмент на Чечня е дечиг пондар, лютня във формата на бухалка за крикет.

Муса Дадаев, министърът на културата, разгласи възбраната пред претъпкана зала.

„ Чеченската музикална просвета постоянно е била разнообразна по движение и методология “, сподели той. „ Ние би трябвало да предадем нашето културно завещание на нашите деца. Обичаите, традициите, нашите адати (традиционни закони), nokhchalla (кодекс на честта). Характеристиките на чеченския темперамент, който включва целия набор от морални и етични стандарти на живот на чеченците. “

Кадиров ръководи Чечня с желязна ръка след убийството на татко му от ислямисти през 2004 година

Той е прочут с това, че подчинява чеченците на своите идиосинкратични усети. Лидерът мощно предизвиква смесените бойни изкуства. Нарежда на полицията да стреля с пейнтболни топки по дами, които не носят забрадки. Той даже преврна Грозни, столицата на района, в град с ултрамодерни небостъргачи, до момента в който селските региони страдат от тежка беднотия.

Кадиров е упрекнат в провеждането на „ чистка “ на ЛГБТ чеченци от благотворителни организации за правата на индивида. Разбира се, като покровител на Путин,  той приветства войната в Украйна.

Баща му, Ахмад Кадиров, беше ислямски юридически академик. А синът му настояваше за обичайните чеченски полезности. Същевременно той показваше в обществените медии фотоси от метода си на живот. Често даже се хвали с изображения на домашните му любимци тигри.

Миналата година той разгласява видео на 15-годишния си наследник Адам, който бие 19-годишен, упрекнат в изгаряне на копие от Корана пред джамия.

Източник: The Times/Превод: SafeNews

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР