По време на Европейския ден на иновациите на Huawei през

...
По време на Европейския ден на иновациите на Huawei през
Коментари Харесай

Huawei ще инвестира 35 милиона евро в европейски таланти в областта на ИКТ през следващите 5 г.

По време на Европейския ден на нововъведенията на Huawei през 2021 година компанията разгласи своята стратегия Seeds for the Future 2.0. Чрез нея ще бъдат вложени 35 милиона евро в поддръжка на европейските ИКТ експерти и поощряване на развиването на цифрова Европа през идващите пет години.

Huawei работи за възстановяване на ИКТ уменията на студентите в партньорски европейски колежи и университети посредством стратегии като Seeds for the Future, ICT Academy и Developer Training, както и взаимни стратегии за обработване. По този метод компанията ще облагодетелства директно и индиректно 500 000 ИКТ експерти в цяла Европа през идващите пет години.

В рамките на програмата за стипендии Seeds for the Future, Huawei ще влага 2,5 милиона евро през идната година, с цел да поддържа образованието на надарени студенти в Европа, да усъвършенства техните ИКТ умения и да увеличи развиването на кариерата им. Huawei също по този начин ще продължи съдействието си с най-хубавите университети в Европа, с цел да усъвършенства опциите и капацитета на идващото потомство европейски иноватори.

Старши вицепрезидентът и член на борда на Huawei Катрин Чен означи по време на встъпителните си думи: „ В цифровата стопанска система цифровите гении ще бъдат ключът към цифровата промяна и икономическия напредък. Дигиталните умения и грамотността не са единствено от значително значение за развиването на цифровата стопанска система, само че също и съществени човешки права в новата епоха, както е несъмнено от Организация на обединените нации. Huawei ще продължи да работи с държавни управления и университетски институции, с цел да образова гении за обществото и промишленостите и да ползва теоретични проучвания на процедура. "

Филип Ган, президент на Huawei за Централна и Източна Европа и Северен район, съобщи: „ Дигитална Европа би трябвало да има квалифицирана работна мощ. Сътрудничеството сред бизнеса и университетите е добър метод да се реализира това. Съвместната работа оказва помощ за прогрес на науката и също по този начин подкрепя развиването на промишлеността. През последните 10 години Huawei е обучил повече от 30 000 ИКТ експерти в Европа посредством нашите стратегии като Seeds for the Future. Ще продължим да влагаме в тези стратегии и в бъдеще, с цел да помогнем на Европа да развие още повече експерти в региона на ИКТ. "

Huawei за първи път започва своята стратегия Seeds for the Future 2.0 през юли 2021 година на форума Tech & Sustainability - Everyone`s Included. Чрез тази стратегия Huawei ще влага 150 милиона щатски $ през идващите пет години за възстановяване на цифровите умения на студенти и млади бизнесмени. Очаква се три милиона души да се възползват от тази стратегия. Huawei приветства повече хора и организации да се причислят към самодейността TECH4ALL и да си сътрудничат за поощряване на стратегии, които развиват цифрови гении.

Huawei взе участие в начинания за развиване на гении в Европа от доста години. Неговите водещи стратегии, като Seeds for the Future, ICT Academy и One Thousand Dreams, образуват възходяща екосистема за развиване на гении, която поддържа университетите и междинните учебни заведения. Huawei е основала 147 ИКТ академии и е сертифицирала над 20 000 ИКТ експерти единствено в Европа. Програмата Seeds for the Future, по-специално, към този момент е помогнала на повече от 2600 студенти от целия континент.

В допълнение към тази тематика, редица други лектори изнесоха презентации на Европейския ден на нововъведенията на Huawei през 2021 година, в това число някогашният президент на Австрия Хайнц Фишер, заместник-министърът на австрийското федерално министерство на земеделието, районите и туризма Андреас Райххард, членът на Европейския парламент Лукас Мандл. Те обмениха хрумвания за зелени технологии, цифрови нововъведения и развиване на гении. По време на събитието Huawei още веднъж се ангажира да работи с европейски сътрудници за поощряване на опазването на околната среда, ускорение на нововъведенията и развиването на гении и взаимно създаване на по-добра, устойчива, цифрова Европа.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР