По време на дебатите по вота на недоверие, внесен от

...
По време на дебатите по вота на недоверие, внесен от
Коментари Харесай

От „Атака“ ще определят отношението си към вота на недоверие при гласуването

По време на дебатите по вота на съмнение, импортиран от Българска социалистическа партия, не стана ясно по какъв начин ще гласоподават самостоятелните депутати от „ Атака “. Депутатът Павел Шопов разгласи, че с неговите сътрудници ще покажат отношението си по въпроса при гласуването на вота на съмнение идната седмица.

Той още веднъж изиска преди този момент Българска социалистическа партия да отговорят на поставените от „ Атака “ въпроси дали при вероятно ръководство на социалистите ще бъдат нараснали пенсиите и заплатите, дали ще бъде приет геноцида по време на турското иго и дали ще паднат глобите против Русия. Според отговорите на тези въпроси, щели да образуват и решението си.

В същото време Шопов подлага на критика алените, че екологията е единствено формалният мотив за вота на съмнение, а задачата е свалянето на държавното управление. Въпросът бил обаче с кой се готвят да ръководят по-късно социалистите.

Атакистът укори алените и за метода, по който са се опитвали да ги привикат на среща един по един, а не като групировка с управление.

„ Нас, шестимата, ни дърпахте за ръка, да се качим на среща. За такива диалози за нашите значими 6 гласа, си има ред. Г-жо Нинова, отправете искане до нашето централно управление. Не го направихте. Вие искахте сепаративно да разговаряте с всеки един от нас. Такава беше и политиката на нашите сътрудници от ГЕРБ. Вие разсъждавахте, че от „ Атака “ толкоз сме им набрали за това оскърбление, на което ни подложиха от ГЕРБ, по тази причина, че нарушиха салдото в Народното събрание. А вие не ни защитихте “, отсече Шопов.-->

„ Бях в контактната група. Всеки един от вас в диалози в коридорите съм ви питал персонално ще уважите ли нашата покана. Вие минахте през 12-13 разнообразни тематики, а никоя не беше по тематиката на вота. Ако имате други подмолни сделки, не размивайте тематиката “, репликира соцдепутатът Стефан Бурджев.

По време на дебатите не стана ясно и какво е решението на „ Воля “. Никой от депутатите на Марешки не взе думата дали ще поддържа или не вота на съмнение.

Парламентарната математика дотук демонстрира, че против държавното управление към този момент има сигурни 104 гласа (БСП и ДПС), само че с цел да падне то, са нужни най-малко 121. Те могат да дойдат точно от парламентарната група на „ Воля “ и от самостоятелните народни представители, каквито сега са представителите на „ Атака “.

Гласуването на вота на съмнение ще бъде на 29 януари.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР