По време на буйната тридневна почивка или т.нар. "банкова почивка"

...
По време на буйната тридневна почивка или т.нар. "банкова почивка"
Коментари Харесай

Пиянство и насилие по време на "банковата почивка" в Англия СНИМКИ

По време на буйната тридневна отмора или така наречен "банкова отмора " на Острова е имало изпито огромно количество алкохол от младежите, което по-късно е минало в принуждение и боеве по улиците, оповестява "Сън ".

Полицията е трябвало да се намеси по улиците на Бирмингам, където някои момчета били приковани към земята от чиновниците на реда.

На една от фотографиите се вижда юноша с превръзка към главата му, до момента в който по лицето му се стича кръв.



Насилието е избухнало към 3 часа сутринта пред нощен клуб в града като съперниците са си разменяли юмручни удари и са се налагали с разнообразни други предмети.

Полицията се е намесила и е арестувала побойниците пред ужасените локални поданици.

На друга снимка от дните на необузданост във Англия се вижда по какъв начин млад мъж повръща до цветя, което е било нещо всекидневно за уикенда.



„ Банковата отмора “ е по концепция на лейбъриста Джон Лубок, който предложи банките да почиват спомагателни 4 дни, в интерес на служащите. Това е станало през далечната 1871 година.

Обществените почивни дни имат за цел да понижат напрежението върху частните чиновници. В началото, те били Велики понеделник, първият понеделник на август, един през зимата и Боксинг Дей.

Постепенно били давени още няколко и в този момент са общо 8.

Традицията повелява, че в случай че банките не работят и не обработват интервенции, и другите компании не би трябвало, само че всичко е по преценка на работодателя, в последна сметка.

Превод и редакция: БЛИЦ



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР