По време на бунт в женски затвор в Хондурас загинаха

...
По време на бунт в женски затвор в Хондурас загинаха
Коментари Харесай

Бунт в затвор в Хондурас: 41 жени загинаха, близките търсят възмездие

По време на протест в женски затвор в Хондурас починаха 41 затворнички. Повечето от тях изпепелени до гибел, а други – убити. 7 дами са в болница и се лекуват от прострелни и прободни рани.

Президентът на страната Ксиомара Кастро упрекна за случилото се уличната тайфа „ мара “, които съгласно президента са работили благодарение на надзирателите в пандиза. В профила си в обществените мрежи Кастро написа, че ще предприеме „ фрапантни ограничения “.
Искаме правдивост, това е. Има доста починали. Над 40 души, не знам дали нашите близки също не са измежду жертвите. Трябва ни информация.
Асусена Мартинес, майка на затворничка

Затворът в град Тамара се намира на към 40 км от столицата Тегосигалпа.
Властите не ни споделят нищо. От 8 сутринта чакаме най-малко лист с имената на починалите. Искаме най-малко имената на оживелите, тъй като до момента в който не дойдат криминалисти не могат да ни кажат нищо за починалите.
Саломон Гарсия, татко на затворничка

Бунтът от вторник може да ускори натиска върху Хондурас да приложи нулева приемливост каквато е практиката в пандизите в прилежащ Салвадор. Най-голямата покруса в затвор в Хондурас от един век насам беше през 2012 година в пандиза Комаягуа, когато 361 пандизчии починаха при пожар.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР