По време на автосалона в Париж КИА Моторс официално представи ProCeed.

...
По време на автосалона в Париж КИА Моторс
официално представи ProCeed.
Коментари Харесай

ПРЕМИЕРНИТЕ МОДЕЛИ НА КИА В ПАРИЖ

По време на автосалона в Париж КИА Моторс официално показа ProCeed. Изцяло новият шутинг брейк дебютира дружно с хай перформанс моделите Ceed GT и ProCeed GT, както и Ceed GT line. На интернационалното ревю, което стартира през днешния ден, 100% електрически автомобил KIA e-Niro също реализира своята европейска премиера.

Емилио Ерера, Главен оперативен директор, КИА Моторс Европа, разяснява: „ Премиерните коли са отражение на амбицията и пристрастеността, с които е разработен и конструиран всеки модел на КИА. ProCeed впечатлява със своя зашеметяващ и прочувствен дизайн, Ceed GT предоставя възможност за динамично ръководство, докато в композиция от съвременен стайлинг, практичност и задвижване, което не генерира нездравословни излъчвания, e-Niro напълно ще промени усещанията за съвременните електрически транспортни средства. ”

Както всеки модел КИА, по този начин и четирите премиери в Париж ще се оферират с безпрецедентната за марката 7г. гаранция или 150 000 км. Гаранцията на корейския производител покрива и литиево-йонната полимерна батерия, с която е оборудван e-Niro.

Новият КИА ProCeed показва зашеметяващ дизайн в композиция от обстойно вътрешно пространство и версатилност на турер, опаковани в шутинг брейк каросерия. Продажбите за Европа ще стартират от началото на 2019г.

Наследявайки името от втора генерация КИА pro_cee’d – купе с три порти, новият модел е планиран и създаден в Европа от европейските екипи за дизайн, продуктова разработка и R&D във Франкфурт, Германия и ще се създава в завода на марката в Жилина, Словакия, дружно с КИА Ceed и Ceed Sportswagon, осъществили своята премиера по-рано тази година.

Новият КИА ProCeed носи духа и атлетизма на второ потомство pro_cee`d. Оформен в каросерия шутинг брейк, ProCeed представлява опция на традиционния хечбек с три порти и комбинира своите внушителни пропорции с компактен модел. По-нисък и по-дълъг от хечбека с пет порти, и от версията Sportswagon, ProCeed съчетава удивителнa визия с функционалност, без аналог в сегмента на семейните коли.

Подобно на останалите представители от семейство Ceed, купето на ProCeed притежава ергономичен дизайн. Интериорът се характеризира с меки на допир повърхности, съоръжение в цвят металик и хоризонтално табло. 7-инчовият ‘плаващ` дисплей на инфотейнмънт системата на КИА е ситуиран в центъра на таблото, като под него са позиционирани контролерите за аудио системата и отоплението/вентилацията. Таблото е изцяло насочено към лидера.

Емилио Ерера добави: „ ProCeed води семейството на Ceed в смела нова посока. Докато Ceed Sportswagon е ориентиран към практичните консуматори, ProCeed предоставя на двойки или млади семейства пространството и гъвкавостта на комби, съчетани с прочувствен дизайн. Фокусирането върху някое от тях обикновено компрометира другото, ProCeed е първият автомобил в сегмента на масовите модели, който комбинира и двете. "

Производството на напълно новия модел ще започне през ноември тази година, а дистрибуцията му в европейската търговска мрежа – от първото тримесечие на 2019г.

KIA Ceed GT залага на хай-перформанс характеристики и динамично ръководство

Новият KIA Ceed GT, който през днешния ден реализира своя дебют в Париж, е по-привлекателен от всякога. Първите модели cee’d GT и pro_cee’d GT бяха стартирани през 2013г. като високоефективни коли на корейския бранд. Освен заслужен правоприемник, новият Ceed GT се задвижва от мощен 1.6л T-GDi бензинов двигател с непосредствено впръскване, редици нови системи за сигурност, иновативни технологии, високо качество и комфорт.

Спортният екстериорен дизайн отличава Ceed GT от останалите представители на семейство Ceed. Моделът е с мускулеста визия и атлетични пропорции, нови предна и задна брони, както и серия червени екстериорни акценти.

Версията GT е със същата ергономична архитектура на купето, както другите модели в гамата на Ceed. Интериорът е изработен от висококачествени, меки на допир материали, съоръжение в цвят металик, а таблото е напълно ориентирано към лидера.

За първи път високоефективен автомобил на КИА ще се предлага със 7-степенна трансмисия с двоен съединител, в допълнение към общоприетата 6-степенна ръчна скоростна кутия.

Производството на Ceed GT ще стартира през ноември тази година в завода на марката в Жилина, Словакия, а дистрибуцията му в европейската комерсиална мрежа – от първото тримесечие на 2019г.

Дебют за Kia Ceed GT Line

Новият KIA Ceed GT Line е в унисон с динамичната визия на Ceed GT и ще се предлага в Европа от началото на 2019г.

GT линията ще бъде част от равнището на оборудване на всяка трансформация от семейство Ceed, като за ProCeed тя ще бъде стандарт. Всички GT модели ще предлагат функционалност, турбо мотори, динамично ръководство, спортна осанка. Екстериорните акценти включват хромирана решетка ‘тигров нос’, в цвят пиано лак, 17 ” или опционални 18 ” GT Line алуминиеви джанти, и нов дизайн на предната и задна брони.

Интериорът на GT линията се отличава с по-спортен дизайн. Сивата обшивка на тавана, присъща за Ceed и Ceed Sportswagon, е заменена с черна тапицерия, а праговете на вратите са с железни акценти. Пътниците начело ще се насладят на новите спортни GT line седалки.

Ceed GT Line ще се предлага с 1.0л и 1.4л T-GDi турбо бензинови мотори с директно впръскване, и 1.6л. ‘Smartstream’ CRDi дизелов мотор.

KIA e-Niro: композиция от практичността на кросоувър и нулево равнище на вредни емисии

100% електрически автомобил комбинира удоволствие от шофирането с атрактивен дизайн, удобството и практичността на кросоувър, и задвижване, което не генерира вредни емисии. С европейския си дебют през днешния ден, KIA e-Niro е основан, с цел да комбинира своя спортен дизайн, инспириран от кросоувър, с опция за шофиране на дълги разстояния без обособяване на нездравословни емисии и динамичност, доставяща наслаждение.

КИА e-Niro е първият 100% кросоувър електромобил на КИА, който изминава разстояние от 485 км с едно зареждане. Голямата 64 kWh батерия предоставя възможност за пробег до 615 км в градска среда.

Интериорът на Niro EV комбинира модерен дизайн с обстойно вътрешно пространство. Декорираното в синьо табло е в унисон с екстериора, до момента в който оформлението на централната подпора е опростено с интегриран селектор за трансмисията shift-by-wire. Акцентите в черен емайл и синьо при дизайна на вратите на Ниро EV подчертават допълнително футуристичната атмосфера в купето.

Базирайки се на качествата на своето задвижване от ново потомство, Niro EV предлага набор от високотехнологични асистиращи системи (Advanced Driver Assistance Systems на КИА), които оказват подпомагане на водача в разнообразни обстановки на пътя, за да ограничат риска от злополука. 100% кросоувър електрически автомобил на КИА ще бъде един от най-усъвършенстваните електрически транспортни средства, които се предлагат на Стария континент.

e-Niro ще се създава в завода на марката в Хвасунг, Корея. 100% електрически автомобил ще се предлага на европейските пазари от края на 2018г. Както всички модели на КИА, по този начин и e-Niro е окомплектован със 7г. гаранция или 150 000 км. Гаранцията ще покрива батерията и електрическия мотор.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР