По време на 23-ото заседание на Руско-китайската подкомисия по ядрените

...
По време на 23-ото заседание на Руско-китайската подкомисия по ядрените
Коментари Харесай

Русия и Китай обсъдиха сътрудничеството си в сферата на атомната енергетика


По време на 23-ото съвещание на Руско-китайската подкомисия по нуклеарните въпроси в Нижни Новгород бяха показани резултатите от взаимната работа на двете страни по осъществяване на споразуменията, подписани по време на държавното посещаване на президента на Русия Владимир Путин в Китай през юни 2018 година

Подкомисията се управлява от генералния шеф на съветската корпорация „ Росатом “ Алексей Лихачов и ръководителя на Агенцията по атомна сила на Китай Чжан Къцзян. Комитетът е част от Комисията за подготовка на постоянните срещи на държавните управления на двете страни.

Участниците означиха, че дейностите се организират сполучливо и постоянно изпреварват графика.През октомври 2018 година в рекордни периоди бяха създадени и доставени в Китай радионуклидни топлинни детайли за китайската лунна стратегия. Подписани бяха всички изпълнителни контракти за плана за китайския демонстрационен реактор на бързи неутрони CFR600. Осъществяването на плана към този момент е в практическа фаза. Организирано бе подписване на редица изпълнителни контракти за Седми и Осми енергоблок на АЕЦ „ Тянван “ и за Трети и Четвърти енергоблок на АЕЦ „ Сюйдапу “. Ключово събитие за интервала бе предварителното предаване в комерсиална употреба на Трети и Четвърти енергоблок на АЕЦ „ Тянван “.

Страните се договориха да проучат опцията за разширение на съществуващото двустранно взаимоотношение на основата на взаимното изказване на ръководителите на Русия и Китай за развиване на стратегическото съдействие в региона на потребление на атомната сила за мирни цели от 7 ноември 2016 година

Алексей Лихачов и Чжан Къцзян подписаха протокол, който удостоверява резултатите от осъществената работа и направленията за по-нататъшното съдействие сред Русия и Китай в областта на атомната енергетика. Сключен бе контракт за доставка на гориво за Седми и Осми енергоблок на АЕЦ „ Тянван “. По този метод бе образувана цялата нормативно-правова база за начало на реализирането на този план.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР