По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Ямбол и

...
По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Ямбол и
Коментари Харесай

Условни присъди за трима купувачи на гласове

По импортиран обвинителен акт на Районна прокуратура – Ямбол и след реализирано съглашение в правосъдно съвещание, съдът постанови наказване от 8 месеца „ отнемане от независимост “, изтърпяването на което е отсрочено за период от три години, по отношение на Минчо И.

Той е признал всички обстоятелства от обвинителния акт и е признал виновността си за това, че в интервала от 27.10.2019 година до 03.11.2019 година, действайки в изискванията на продължавано закононарушение, предложил на две лица от град Ямбол, имотна полза – парична сума от по 20 лв. на всеки от тях, за да ги склони на горепосочените дати да упражнят изборното си право (на едното лице на първата дата) при осъществяване на локални избори за общински съветници и кмет на Община Ямбол, в интерес на избрана политическа партия и на избран претендент за кмет, и (на второто лице на втората дата) в изгода избран претендент за кмет – закононарушение по чл.167, ал.2, вр. чл.26, ал.1 от Наказателен кодекс.

Пинко от Ямбол: 150 лева за глас!?

Споразумението, което е утвърдено от Районен съд – Ямбол, е дефинитивно и има смисъла на влезнала в законна мощ неоправдателна присъда.

По различен импортиран внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Ямбол и след реализирано съглашение в правосъдно съвещание, съдът наложи наказване от 10 месеца „ отнемане от независимост “, изтърпяването на което е отсрочено с изпитателен период от 3 години, по отношение на Тако З. и наказване от 11 месеца „ отнемане от независимост “, изтърпяването на което е отсрочено с изпитателен период от 3 години, по отношение на Йордан Я.

Съдят мъж за пазаруване на гласове по време на евроизборите

Те са приели всички обстоятелства от обвинителния акт и са признали виновността си за това, че на неустановени дни в интервала от 20.10.2019 година до 27.10.2019 година в град Ямбол, ж.к. „ Райна Княгиня “, действайки в изискванията на продължавано закононарушение, предложил на другиго – на седем лица, всички от град Ямбол, имотна полза – възнаграждение на парична сума в размер на по 30 лв. за всеки един от тях, за да ги склони на 27.10.2019 година да упражнят изборното си право на локални избори за общински съветници и кмет на Община Ямбол, в интерес на избрана политическа партия с избран номер в интегралната бюлетина – закононарушение по чл.167, ал.2, предл.1, вр. с чл.26, ал.1 от Наказателен кодекс.

Споразумението, което е утвърдено от Районен съд – Ямбол, е дефинитивно и има смисъла на влезнала в законна мощ неоправдателна присъда, оповестиха от пресцентъра на Районна прокуратура – Ямбол.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР