По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Ямбол бе

...
По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Ямбол бе
Коментари Харесай

25 години затвор за бившия легионер, убил фелдшер в Орешник

По импортиран обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Ямбол бе наложено наказване от 25 години „ отнемане от независимост “ по отношение на Иван Пачелиев Той е обвиняем за това, че съзнателно умъртвил 72-годишен медицински експерт – фелдшер, оповестиха от пресслужбата на държавното обвиняване.

Престъплението е осъществено посредством нанасяне на 38 удара с нож в региона на цялото тяло, довели до остра кръвозагуба, като гибелта е породена по изключително непосилен метод за потърпевшия. Убийството е осъществено с особена свирепост, което се потвърждава от броя на множеството нанесени удари с оръжието. То е осъществено на 08.10.2019 година в село Орешник, общ. Тополовград. Престъпното действие е квалифицирано по чл.116, ал.2, пр.12, вр. ал.1, т.6, пр.2 и 3, вр. чл.115 от Наказателен кодекс.

И. П. е приет за отговорен и за това, че незаконно е държал 111 броя патрони, представляващи годни муниции за огнестрелни оръжия. Те са открити на 11.10.2019 година в неговия дом, находящ се в село Орешник, общ. Тополовград. Престъплението е квалифицирано по чл.339, ал.1, пр.6 от Наказателен кодекс.

Наказанието, което е общо за двете незаконни действия, би трябвало да бъде изтърпяно при първичен „ непоколебим “ режим в затвор.

Присъдата на Окръжен съд – Ямбол предстои на обжалване пред Апелативен съд – Бургас.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР