По-високи цени за таксиметров превоз в община Балчик одобри Общинският

...
По-високи цени за таксиметров превоз в община Балчик одобри Общинският
Коментари Харесай

По-високи цени за такситата в Балчик и Албена

По-високи цени за таксиметров транспорт в община Балчик утвърди Общинският съвет през днешния ден. Таксиметровите превозвачи, упражняващи активността на територията, денем ще возят в диапазона 1 лев – 1,80 лв. за километър, а през нощта – от 1,50 до 2,00 лв..

Искането е подкрепено от 30 таксиметрови водачи с претекстовете, че актуалните цени не са обновени от 2011-а, нараснали цени на горивата, повишаване на консумативите за поддръжка на колите и по-високи наеми в курорта Албена и в Кранево.

Разискването на точката обърна взор към незаконните таксита, които никоя институция не може да спре. Кметът на общината Николай Ангелов съобщи, че преди няколко години е подадена информация за три коли – с номерата и видеозаписи, до автомобилната ревизия, защото Общината не е санкциониращият орган.

Но до този миг ефикасен резултат няма. Пътниците, направили нерегламентирано заплащане, отхвърлят да свидетелстват. Засичането с камера не се смята за доказателство. Кметът уточни още, че черните таксита ощетяват и градските рейсове, обирайки хората по спирките малко преди оповестения час за курс. Обмисля се нова акция против незаконния превоз. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР