По-висока социална пенсия за старост от първи юли. Увеличението е

...
По-висока социална пенсия за старост от първи юли. Увеличението е
Коментари Харесай

С близо 6% увеличават социалната пенсия за старост от 1 юли

По-висока обществена пенсия за напреднала възраст от първи юли. Увеличението е с съвсем 6%. С решението на кабинета се покачват и всички пенсии, които не са свързани с трудова активност. Увеличават се и добавките за непозната помощ и ветераните от войните.

От 1 юли обществената пенсия за напреднала възраст става 132,74 лева Увеличението е с малко над 7 лева От обществената пенсия за напреднала възраст зависи и размерът на всички пенсии, несвързани с трудова активност, както и добавките към пенсиите за непозната помощ и ветераните от войните.
Бисер Петков - министър на труда и обществената политика: По планове на Национален осигурителен институт 136 500 пенсионери ще получат увеличените заплащания в следствие от днешното решение на Министерския съвет.  Бъдещите пенсионери към този момент могат да избират методиката за пресмятане на пенсиите Бъдещите пенсионери към този момент могат да избират методиката за пресмятане на пенсиите
Бъдещите пенсионери към този момент могат да изберат методиката за пресмятане на пенсията им. От през днешния ден специалисти на Национален осигурителен институт и електронен калкулатор ще им оказват помощ да п...

От 1 юли с 5,7% ще се усилят и всички пенсии за трудова активност,отпуснати до края на предходната година. Така минималната пенсия за застрахователен стаж и възраст ще стане съвсем 220 лв.. Таванът на пенсиите се усилва от 910 на 1200 лв..
Бисер Петков - министър на труда и обществената политика: От сегашните 65 хиляди пенсионери, които са лимитирани от съществуващия таван. 41 хиляди души се чака да получат отпуснатия размер на пенсията.
Малко над 23 хиляди пенсионери ще бъдат лимитирани и от по-високия таван на пенсиите,уточни министър Петков.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР