По улиците на Ню Йорк все по-често могат да се

...
По улиците на Ню Йорк все по-често могат да се
Коментари Харесай

Нюйоркчани масово бягат от града

По улиците на Ню Йорк все по-често могат да се видят камиони на компании за жилищно настаняване. Само дето хората не се настаняват, а напущат. По тротоарите се натрупат кашони и мебели, хиляди нюйоркчани под паника бягат от ковид.

Една от тях е германката Сузане Бертрам, административен началник на офис в сърцето на Манхатън. Тя бяга от града още през март, дружно с цялото си семейство. " Просто доста бързо ни стана ясно, че не можем и двамата с мъжа ми да работим в изискванията на домакински офис ", изяснява Сузане. Да, в тристайно жилище с три деца и детегледачка това е сложна работа, само че има и друго, споделя тя: " Ако имаш деца, сега просто няма какво да ги правиш в Ню Йорк ". Защото хората се боят да водят децата даже на детските площадки - от боязън да не се заразят.

Според разбор на телефонните връзки, сред март и май тази година 420 000 души са напуснали Ню Йорк. В Южен Манхатън пет % от жилищата са празни, а в по-богатите квартали обезлюдени са съвсем половината жилища. От града си потеглят освен богаташите - доста студенти, хора на изкуството или мнозина заети в ресторантьорството към този момент не могат да се препитават в Ню Йорк.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР