По традиция в първия учебен ден и тази година градският

...
По традиция в първия учебен ден и тази година градският
Коментари Харесай

В първия учебен ден - безплатен градски транспорт за ученици и студенти в Стара Загора 

По традиция в първия образователен ден и тази година градският превоз в Стара Загора ще бъде безвъзмезден за учениците и студенти на първия образователен ден – 16 септември. Това е жест на кмета Живко Тодоров към всички учащи се с пожелания за сполучлива образователна година.
До 16 септември ще бъдат освежени и хоризонталните маркировки към образователните заведения и ще се довършва подмяната на светофарните уредби в града. Дейностите са част от втората фаза на проекта  за рационализация и развиване на резистентен градски превоз. 
За завръщането на интензивния трафик след лятото и в навечерието на новата образователна година със стикери на част от публичния превоз в ще се припомня на водачите, че убиването на скоростта избавя животи. Кампанията ще припомня на всички участници в придвижването да са бдителни и толерантни.
Активни и непрекъснати действия води община Стара Загора за възстановяване на сигурността на придвижването. Една от посоките, в които се работи, е въвеждането на автоматизирани системи за ръководство на транспортните потоци за да се понижат тапите и рисковите обстановки на пътя и да се лимитират нездравословните излъчвания от моторните транспортни средства. За  оптимално ефикасна организация на придвижването и свеждане до най-малко на предпоставките за допускане на катастрофи работи и Общинската комисия по сигурност на придвижването, която работи взаимно и в съгласуваност с институциите, които имат отношение към безпроблемното секване, шофиране и паркиране в града.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР