По традиция в Австралия от 8 юли всяка година започва

...
По традиция в Австралия от 8 юли всяка година започва
Коментари Харесай

Аборигените заселили Австралия през ледниковата епоха

По традиция в Австралия от 8 юли всяка година стартира Националната седмица на туземците. Празниците на това общество постоянно са били забавни и колоритни, защото културата им е забулена в секрети. Аборигените са първите заселници на Австралийския континент, които оцеляват като независима група и след колонизаторите от Европа. Счита се, че те са се заселили от Югоизточна Азия в Австралия преди повече от 40-50 хиляди години по време на последния ледников интервал. По това време равнището на океана било ниско и те можели да преминат от единия континент на другия, придвижвайки се по провлаците и протоците. Когато ледът се разтопил, равнището на водата се повишило и континентът останал изцяло изолиран от Евразия. В началото туземците живеели край крайбрежията на океана и реките, но по-късно почнали да се реалокират към вътрешността на Австралия.

Една от загадките на туземците е обвързвана с техния генезис, като по този въпрос антрополозите не са единни. Според някои експерти те произлизат от японския народ аину, а съгласно други - прародителите има живели на остров Цейлон. Странното е, че техният език не е кръвен с който и да е различен по света. Наскоро беше направена нова стъпка към разгадаването на тази мистерия - появиха се доказателства на хипотезата, че всички поданици на нашата планета са потомци на малко племе, обитавало в миналото територията на Югоизточна Африка.

Аборигените живеят в Австралия от повече от 40 000 години и са най-бедното и най-маргинализираното население на страната. При идването на европейските заселници в Австралия през 1788 година те били към един милион. Днес са едвам 470 000 от 23-те милиона поданици на страната.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР