По традиция на Великден разменяме яйца с близки и познати.

...
По традиция на Великден разменяме яйца с близки и познати.
Коментари Харесай

Да си направим: Подаръчна кутия за яйца

По традиция на Великден разменяме яйца с близки и познати. Най-често ги завиваме във вестници и салфетки, с цел да успеем да ги занесем цели-целенички на този, за който са предопределени. Разбира се, практично, само че не изключително естетично. Не подозираме обаче по какъв начин от най-прозаичните и скучни опаковки за яйца, можем да създадем същинска хубост, изпълнена с празнично въодушевление. Именно това ви предлагам да създадем. Ето какво ни е належащо:

Картонена кутия за яйца
Лепило Ц 200
Универсално лепило за декупаж (може да се размени с разредено лепило Ц 200)
2 цвята бои на акрилна основа – жълто, зелено или небесносиньо
Салфетка с великденски претекстове
Широка плоска четка
Чаша с вода

1. Картонът попива доста багра и с цел да да не стане покритието неравномерно, е добре авансово да грундираме кутийката. За тази цел нанасяме неразредено лепило Ц 200, както от вътрешната, по този начин и от външната й страна. Грундът се нанася по-лесно, когато понякога би трябвало потапяме четката в чаша с вода.

2. Когато лепилото изсъхне добре, наливаме чиста вода в чашата и започваме да боядисваме кутийката. Вземаме жълтата акрилна багра и първо боядисваме вътрешността, а след това и горното капаче. Когато усетим, четката се движи мъчно, я потапяме в чашата с вода. Със зеленият цвят боядисваме долната част на кутийката. След като първия пласт изсъхне е добре да нанесем втори, с цел да стане покритието отмерено.

3. От определената салфетка откъсваме претекст с приблизителна величина, колкото плоската част на горното капаче. Изрязваме и няколко дребни детайла, които ще сложим начело за акцент – да вземем за пример цветя, калинки, пеперуди или листа. Мотивите са изцяло подготвени за декупаж, когато премахнем долните два пласта от салфетката.

4. Отново наливаме чиста вода в чашката, изплакваме четката и с нея нанасяме малко декупажно лепило или разредено Ц 200 в центъра на горното капаче. Целта е салфетката единствено да се закрепи, тъй като по-голямата част от лепилото ще нанесем от горната й страна. Най-добре е да движим четката от центъра към краищата, с цел да изкараме въздуха, които остава под претекста. След това налепяме и дребните елементи на разнообразни места.

Готовата кутийка пълним с шарени великденски яйца, а в случай че подаръка е за дете, заменяме половината с шоколадови. Радостта и изненадата на получателя е обезпечена.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР