По традиция на коледните празници хората се събират в семейна

...
По традиция на коледните празници хората се събират в семейна
Коментари Харесай

Моралните послания на Рождество Христово

По традиция на коледните празници хората се събират в фамилна конюнктура. Всеки се старае, съгласно опциите си, да обезпечи богата софра и да сътвори уют и топлота. Но Рождество Христово има и своите морални послания, припомнят православните духовници. Исус е изпратен при хората, с цел да ни направи по-добри.

Ако желаеме да разберем за какво се е родил божият наследник, би трябвало да се върнем обратно и да си напомним прегрешението на Адам и Ева, споделя отец Георги Георгиев от русенския храм „ Свети Николай ". Обсебени от горделивост и самоувереност, двамата се опълчили на своя създател.

" Бог изпраща своя наследник Исус Христос, с цел да избави индивида от плена на този грях. Всъщност, това е началото на нашето избавление - Рождеството на Исуса Христа ", споделя отец Георги Георгиев.

Защо се назоваваме християни - тъй като подражаваме на Христос в честен проект. Той по какъв начин е постъпвал с хората - с обич. Защото Бог изпраща слънце и вода и на праведни, и на неправедни. Да не влизаме в съд, да не осъждаме, да имаме естествени човешки връзки, да не разделяме хората на такива или на такива, да ги одобряваме по този начин, както ги приема Христос.

Духовникът поучава да не отдаваме значение на благосъстоянието на трапезата, а да търсим духовната храна.

" Ние сме от плът и кръв. За да поддържаме плътта си, ние би трябвало да ядем и да пием. И сядаме на домашната си софра, само че какво е значимото - да бъдем признателни. И тази признателност да не е единствено някакъв честен или етичен детайл, а да бъде въпрос на истина, да бъде резултата от общението ни с Христос ", сподели отец Георги Георгиев.

Затова Отец Георги чака миряните в храма и не стопира да се моли Бог да се роди във всеки дом и във всяко сърце.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР