По този показател Русия отстъпва само на Китай. Оттам през

...
По този показател Русия отстъпва само на Китай. Оттам през
Коментари Харесай

8500 милионери са напуснали Русия след началото на войната frognews.bg

По този индикатор Русия отстъпва единствено на Китай. Оттам през 2022-а година са отпътували 10 800 богаташи, което е малко повече от прогнозата, възлизаща на 10 000. За същия интервал от Индия са отпътували 7500 милионери (прогнозата е била за 8000).

 

Същевременно максимален приток на частни капитали през 2022-а година е регистиран в Обединените арабски емирства, където са пристагнали 5200 милионери. На второ място е Австралия, привлякла 3800 богаташи. В Съединени американски щати предходната година са пристигнали 1500 милионери, в Германия - 200.

Припомняме, че от началото на 2022-а година в Русия при загадъчни условия починаха огромен брой съветски милионери. Много от случаите бяха оповестени за самоубийства, без обаче доказателствата за това да са задоволително. През декември 65-годишният Павел Антов, създател на огромен месопреработвателен тръст, падна от прозорец на хотел в Индия. Ръководителят на съвета на шефовете на " Лукойл " Равил Маганов пък падна през май от прозореца на болница в Москва, където се лекувал. През май 2022-а година бе открит мъртъв милиардерът Александър Суботин, някогашен топ управител в " Лукойл ". За публична причина за гибелта бе посочена сърдечна непълнота, само че съветските медии написаха, че 43-годишният Суботин е умрял по време на изтрезвителен сеанс със шамани. В началото на март м.г. нефтеният магнат Михаил Толстошея бе открит обесен в гаража на дома си във Англия. По данни на израелското издание " Cursor ", малко преди гибелта си магнатът споделил пред другари, че се опасява от Путиновия лист за разстрел, в който " попаднал две години по-рано ".

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР