По техния собствен стандарт американските медии са виновниците, хванати на

...
По техния собствен стандарт американските медии са виновниците, хванати на
Коментари Харесай

САЩ развиваха лабораторни конспирации за Китай, а сега мълчат

По техния личен стандарт американските медии са виновниците, хванати на крайник, произвеждайки неистини, конспирации, дезинформация и още по-лошо, агитация. Съединени американски щати са по-скоро пропагандатор на такава подправена информация, в сравнение с жертва на нея, написа китайският People`s Daily.

Това, което ме очарова най-вече в отразяването на пандемията от Ковид-19 в американските медии, е тяхната непрестанна фикс идея за конспирацията за „ приключване от лаборатория “.

През тяхната лупа на съмнение и даже поверие произходът на вируса SARS-CoV-2 към този момент не е въпрос на сериозна просвета, а приказен сюжет, смесващ се с несериозни клюки, неуместни догатки и крещящи предубеждения.

Въпреки обстоятелството, че многочислени научни проучвания потвърдиха противоположното, някои американски медии, дружно с тяхната твърда аудитория, към момента се стопират на лабораторните теории, дотолкоз, че даже са почнали да слагат под подозрение личните си американски биолаборатории.

На 9 март водещият на Fox News Тъкър Карлсън повдигна въпросите към американските биолаборатории в шоуто си, в което прикани за обяснение по отношение на „ рисковите биологични оръжия в Украйна “.

След показанията на държавния заместник-секретар на Съединени американски щати Виктория Нюланд пред комисията по външни връзки на Сената, в които тя призна съществуването на американски „ биологични уреди “ в Украйна, Тъкър Карлсън удвои своите телевизионни запитвания на 14 март.

„ Защо ние (САЩ) ще финансираме нещо сходно в Украйна…? “ попита популярният ефирен водещ.

„ Ако „ изследователските материали “ в тези лаборатории по някакъв метод изчезнат, а вие изглеждате доста загрижени за това, какъв би бил резултатът върху Украйна и по-късно върху останалия свят ", попита той.

Марко Рубио и Тулси Габард, и двамата някогашни претенденти за президент на Съединени американски щати, наред с други американски политици и военни специалисти, също повториха думите на Карлсън, с цел да изискат отговори на изказванията, че Съединени американски щати може да са „ финансирали “ биолаборатории и даже „ оборудване за биологично оръжие “ в Украйна.

Разпитът им дали Съединени американски щати финансират биолаборатории в Украйна провокира остри рецензии. NBC News упрекна концепцията като доктрина на конспирацията, до момента в който упрекна Тъкър Карлсън и други фигури от американската последна десница в поощряване на дезинформация и агитация.

Междувременно сенатор Мит Ромни упрекна Тулси Габард, която написа в Туитър, че „ има 25 плюс финансирани от Съединени американски щати биолаборатории в Украйна, които в случай че бъдат компрометирани, ще освободят и разпространят смъртоносни патогени в САЩ/света “, за разпространяване на „ изменнически неистини “.

Иронията тук не може да бъде по-очевидна. Не забравяйте, че през последните две години (и отброявайки) американските медии продължаваха да измислят една след друга тайна доктрина за „ лабораторно приключване “ с безусловно нулеви обосновани доказателства.

По техен личен стандарт те са виновниците, хванати на крайник, произвеждайки неистини, конспирации, дезинформация и още по-лошо, агитация. Съединени американски щати са по-скоро пропагандатор на такава подправена информация, в сравнение с жертва на нея.

Но биолабораторните каузи на Америка са радикално разнообразни от конспирациите за „ приключване от лаборатория “ на Ковид, с които тя на вятъра е възнамерявала да набеди Китай.

Съединени американски щати са нацията, която е вложила милиони долари в отвъдморски биолаборатории и е единствената нация, която е блокирала нови средства за инспекция на сходството с изискванията на Конвенцията за биологични оръжия (BWC) от 1972 година Тяхната неяснота и двоякост, отнасящи се до световните интервенции на биолабораториите (няма значение дали създават биологични оръжия другаде или не) изискват пояснение и даже апел за взаимно следствие.

Въпреки че Съединени американски щати не престават да изплакват и употребяват още веднъж същите остарели теории на конспирацията, те трябваше да плануват, че сходна инерция в мисленето им ще разреши на някои американски медии да се включат в самоизследване на досиетата на личната си нация, което може да бъде удобно нещо в името на световната биологична сигурност. Наречете го преливане на интрига. Или го наречете " автоимунна " реакция. Най-накрая те реализираха задачата по случайност.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР