По света мръсният въздух в дома убива 600 души на

...
По света мръсният въздух в дома убива 600 души на
Коментари Харесай

Въздух само за богати не е измислен

По света мръсният въздух в дома убива 600 души на час

Въздухът в Пловдив е замърсен и това е от дълго време известно на всички. Ние от вестник " Марица " сигнализираме за казуса от години. За страдание досега не намираме съидейници измежду институциите и представителите на локалната власт. Затова взехме решение да водим полемиката непосредствено с жителите и специалистите.

Зимата чука на вратата, идват студените месеци, когато прекарваме по-голяма част от времето си в затворени пространства. В същото време това е и сезонът, в който въздухът на открито е най-мръсен поради печките с твърдо гориво, изгорените автомобилни гуми, найлон и сурови дърва. По традиция точно през есента и зимата измервателните станции под тепетата регистрират най-вече дни с превишаване на нормите за фини прахови частици. Срещу тази тъжна статистика можем да се борим единствено дружно като общество, като пожелаваме от институциите съответните дейности и ограничения. Защото каквото и да създадем в домовете си, те са част от този град и няма по какъв начин да ги изолираме против външните въздействия.

Вместо действителни дейности обаче овластените от нас " водачи " не престават да ни изпращат странни сигнали. Преди броени дни чухме подобен и от най-високо равнище. Президентът Румен Радев настоя, че българинът е безпаричен и като подобен не трябва да бъде притискан с условия за отговорности към природата. Държавният глава е прав, тъй като човек, който мисли по какъв начин да се нахрани и стопли през днешния ден, няма по какъв начин да мисли отговорно за тези, които ще живеят тук след него. Не са ли обаче точно политиците и ръководените от тях институции тези, които водиха 38% от българите под прага на енергийната беднотия и ги направиха безотговорни към здравето на децата си? И в случай че въпросните водачи не знаят по какъв начин да водят народа си към по-добри бъднини, тъй като отново се канят да вървят на избори следващата година?
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР