По-строги правила за влизане в Гърция са в сила от

...
По-строги правила за влизане в Гърция са в сила от
Коментари Харесай

Затегнаха мерките на границата с Гърция

По-строги правила за влизане в Гърция са в действие от през днешния ден. Ден по-рано страната разгласи, че вкарва спомагателен тест за ковид за идващите от България, които не са имунизирани и не са преболедували. PCR или Rapid тест се прави на съответния граничен пункт при влизане в страната.
Правилото не важи за хората, които имат документ за имунизация, годен 14 дни след довеждане докрай на имунизационния курс или увещание за преболедуване, издадено не по-рано от 30 дни и не по-късно от 180 дни след преболедуването.
По информация на посолството ни в Атина, при позитивен резултат от теста жителите ще бъдат поставяни под 10-дневна карантина. Глобата за неспазването ѝ е 5000 евро, оповестиха от външното ни министерство.
Придружителите на диагностицирани с COVID-19 имат опция да избегнат карантината и да се завърнат в страната, от която са пристигнали, при изискване че имат 2 негативни резултата от направени PCR или rapid проби в границите на 24 часа и носят от самото начало маска вид N 95.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР