По случай предстоящия професионален празник на лесовъдите, горските служители и

...
По случай предстоящия професионален празник на лесовъдите, горските служители и
Коментари Харесай

За Седмицата на гората: Държавно ловно стопанство „Тунджа“ дарява фиданки на ямболии

По случай идния професионален празник на лесовъдите , горските чиновници и служащи и „ Седмица на гората “, която означаваме обичайно в първата седмица на април, Държавно ловно стопанство „ Тунджа “ дава безплатно фиданки на жителите на Ямбол.

Инициативата ще се организира от 11:00 часа на 5 април в Ямбол до Регионална библиотека „ Г. С. Раковски “. Всеки искащ може да вземе фиданка и да я засади в двора си или на друго уместно място.

Дръвчетата са от типовете черен бор , махалебка (дива череша) и елементарен кипарис . Могат да бъдат получени и от административната постройка на стопанството на адрес Ямбол, ул. „ в. Карагьозов “ № 11.

От горското стопанство приканват всеки фен на българската гора и природата да се включи в самодейността.

Идеята за „ Седмица на гората “ поражда в началото на 20-ти век , като „ празник на залесяването “ . Тя се заражда в резултат на острата потребност от всеобщо залесяване на изсечените по това време български гори и оголени хълмове, предизвикващи чести наводнения . Тазгодишното издание на Седмицата на гората ще се означи в интервала от 1 до 7 април 2024 година под мотото „ Гората е живот и обща отговорност “.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР