По-слабите обменни курсове и променливите цени на полетите направиха някои

...
По-слабите обменни курсове и променливите цени на полетите направиха някои
Коментари Харесай

Как да планирате City Break?

По-слабите обменни курсове и променливите цени на полетите направиха някои дестинации в континентална Европа скъпи за туристите през последните години. А огромни събития като Брекзит и пандемията от CОVID-19 в допълнение усложниха пътуването до разнообразни места в целия свят.
 

С малко подготовка и изследване обаче е допустимо да планирате и да си вземете градска отмора във вълнуващи европейски дестинации, без да харчите цяло положение. Просто се уверете, че следвате най-новите публични насоки за пътешестване и препоръки, а също и по кое време и къде е безвредно да пътувате.
 
Как да планирате вашето пътешестване?
На първо място е добре да разберете кои са относително евтините дестинации. Съвсем умерено можете да откриете нискобюджетни  до невероятни места, където да прекарате някой от своите уикенди. Изборът да посетите дестинация, различна от горещите туристически точки в дадена страна, може да бъде различен метод да избегнете повишените цени, които пленената аудитория там в последна сметка заплаща.

Обмислете разновидности като немския град Пасау, а не известния му баварски братовчед Мюнхен. Или Барга, а не Флоренция, в случай че се насочвате към Тоскана, Италия. Други други възможности включват Авиньон пред Париж във Франция или Варшава на мястото на Краков, в случай че се насочвате към Полша.
Препоръчваме ви да бъдете гъвкави, когато летите. Ако търсите ниски разноски, коства си да бъдете флексибилни, когато сте подготвени да пътувате. Това значи както времето на полета, по този начин и дните, в които ще започнете и завършите пътуването си. Полетът в петък нормално е по-скъп от летенето във вторник. Ако можете да си вземете отмора, гъвкавостта да изберете последния полет може да ви спести пари. Дестинацията ви също може да бъде не чак толкоз известна.
Ако знаете по кое време желаете да летите, само че не се притеснявате къде, платформата eSky ще ви даде лист с най-евтините дестинации за съответни дати. Някои огромни европейски страни са изненадващо евтини даже през лятото. Често летенето късно през нощта или рано сутринта ще излезе по-евтино, в сравнение с в пиковите часове. Само имайте поради, че това може да значи, че би трябвало да хванете такси до мястото, където сте отседнали при идването си, в случай че публичният превоз не работи в този час, което нормално ще бъде по-скъпо.
 
 

 
 Как да си осигурим настаняване?
Един от разновидностите е да изберете хостел или да наемете апартамент. Престоят в жилища постоянно е метод да спестите пари спрямо това, което бихте могли да похарчите за хотел. Някои от тях са просто невероятни, а постоянно имат и по-лично отношение от хотелите.
Престоят в хостели е различен метод да извършите пътуванията по-евтини. Опциите в желаните от вас дестинации може да включват общи общежития или частни и фамилни стаи, които отново могат да бъдат по-евтини от хотелските стаи.
Разберете дали е по-добре да резервирате настаняване, което е централно в града, с цел да можете елементарно да ходите пешком до и сред забележителностите, или да останете в по-достъпен регион отвън града и да хванете публичен превоз.
Отсядането в по-евтин регион може да значи, че ще получите по-хубаво място, както и ще си осигурите по-интимно преживяване в региона, който посещавате. Ако знаете авансово какви са транспортните връзки, можете да прекарате евтина отмора, до момента в който опознаете града си в действителност добре.
Най-лесният метод е да се възползвате от предложенията за City Break в Esky. Тук ще получите непосредствено оферта за полет+настаняване в известна европейска дестинация, което несъмнено ще ви спести време и нерви. По този метод ще се чувствате изцяло сигурни във вашата отмора и престоя си на непозната територия.
 
 

 
 
Как да спестите пари по време на пътуването си?
Често най-хубавият метод да видите несъмнено място е пешком, а доста дестинации в Европа са в по-голямата си част пешеходни. Освен че евентуално ще видите повече, в сравнение с бихте могли в безценен туристически рейс, това е и изцяло гратис. Такситата до и от летището и към градовете могат да костват много пари, изключително когато посещавате гореща туристическа точка. Ако се постанова да пътувате до различен град можете да употребявате вътрешен полет, какъвто да вземем за пример е нашият към този момент относително на ниска цена полет със . Така също ще спестите освен пари, само че време.
Освен пешком, най-рентабилният метод за напредване съвсем постоянно е публичният превоз. Въпреки че може да е малко обезсърчително да навигирате в автобусни мрежи и системи на метрото в нов град, това може да ви спести пари и също по този начин да бъде потребно преживяване.
Ресторантите и кафенетата в туристическите региони нормално са скъпи, тъй че стойте надалеч от утъпканите пътеки. Често ходенето единствено на пет минути от основния бул. ще разкрие варианти, които са по-евтини и евентуално по-автентични, разнородни и приятни.
На доста места локалната и уличната храна е една от главните атракции и нормално е по-евтина от храненето някъде. Поискайте рекомендации, които ще дават отговор на вашия усет и бюджет. Или проверете уеб страници за рецензии, с цел да видите кои места предлагат други гости.
Ако резервирате обиколки и екскурзии, когато сте там, не резервирайте при първия снабдител, който намерите. Разгледайте другите туристически организации в региона. Попитайте и на рецепцията на вашето настаняване. След това вземете и сравнете няколко цени.
Планирайте своето бягство от града, като изберете евтини самолетни билети. Отскочете до известна европейска дестинация или пък изберете малко и китно градче наоколо. Забравете за миг сивото и скучно всекидневие и се насладете на прекарването!
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР