По сигнал, че търгувал гласове срещу дърва беше привикан кметът

...
По сигнал, че търгувал гласове срещу дърва беше привикан кметът
Коментари Харесай

Изборни драми: Привикаха кмет за търгуване на гласове срещу дърва, машина проговори

По сигнал, че търгувал гласове против дърва беше привикан кметът на плевенското село Буковлък Георги Божинов. В селото са най-големите секции в региона, като гласуването започна тъкмо в 7 часа. 5000 души е популацията на селото, а там има засилено полицейско наличие, предава NOVA.

Кметът Георги Божинов заяви, че е бил привикан да бъде предизвестен, че има сигнал за пазаруване на гласове против него в подмяна на един кубик дърва. „ Това не е правилно, няма процедура, даже няма компания, спечелила търга за дървата. Полицията стои пред дома ми от 2:30 ч. през нощта. Полицията записва всички номера на колите. Те нагнетяват ситуацията, а ние не се продаваме “, изясни той.

ЦИК изиска втора машина за две от секциите, защото в едната са над 1100 имащите право на глас, а се допуска, че ще има огромен интерес. Според ръководителя на СИК трима души са дали своят вот за половин час. „ На предния избор нямаше и 50% изборна интензивност, към 200 индивида са отстранени от описите “, оповестява тя.

Засега няма данни за хванати търговци на гласове. Само преди дни служебният Министерство на вътрешните работи началник Иван Дерменджиев предизвести, че цената на един глас пораства. И в тези избори тя варирала сред 50 и 100 лв.. „ Вероятно трендове за понижаване на изборната интензивност водят до повишение на цената на гласовете “, допусна той.

На брифинга му стана ясно, че са били проведени близо 100 полицейски интервенции на територията на цялата страна. За времето от 19 август до 28 септември те са били 97.

„ В хода на тези повсеместни интервенции бяха
разкрити са над 550 закононарушения, формирани са над 420 досъдебни
и бързи производства като по тях бяха арестувани 446 лица, издирени 114 лица, оповестени за обощодържавно търсене “, регистрираха от Министерство на вътрешните работи преди няколко дни.

Междувременно машина в изборна секция във Варна даде чудноват недостатък – при тестовото ѝ включване през вчерашния ден вечерта тя е изписала „ Дневникът е фалшифициран “. Това съобщи пък bTV.

Затова в секцията в учебно заведение „ Пейо Яворов “ в квартал „ Владислав Варненчик “ минаха към гласоподаване с хартиени бюлетини. Това е решила Районната изборна комисия (РИК), откакто е била сезирана от секционната комисия.

 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР