Гласувах в подкрепа на демократичния процес в България. Страната ни

...
Гласувах в подкрепа на демократичния процес в България. Страната ни
Коментари Харесай

Румен Радев: Гласувах в подкрепа на демократичния процес

„ Гласувах в поддръжка на демократичния развой в България. Страната ни има потребност от мощни институции, които да преодолеят рецесията, да подхващат стратегически промени. Това изисква поддръжка от цялото ни общество “. Това разяснява президентът Румен Радев, откакто упражни правото си на избор. Той гласоподава тъкмо в 11.00 часа в Професионалната гимназия по превоз „ Макгахан ” в София.

„ От гласуването ни през днешния ден зависи какъв брой мощни, устойчиви и законни ще бъдат държавното управление и Народното събрание на следващия ден.  От гласуването ни през днешния ден зависи какъв брой мощен ще бъде Народното събрание на следващия ден. Затова приканвам всички български жители да излязат и да гласоподават. Да не оставят по никакъв метод да бъдат отклонени от конституционното си право на глас и да оставят други да вземат решение вместо тях. Изборите са право, само че и отговорност на всеки един от нас към бъдещето на България и към своите близки. Надявам се в действителност българите да проявят зрялост и да излязат да гласоподават “, акцентира той.

В отговор на въпрос за съставянето на кабинет, той уточни: „ Тук конфликтът е сред две тези: Правителство непременно или държавно управление с отстояване на правилата и обрисуваните червени линии от самите партии. Надявам се да се откри рационалния вид за баланс “.

На въпрос дали има вид при положение, че не се сформира парламент, той уточни, че подобен вид към този момент е бил игран, само че се надява да не се случи.



Радев разяснява и тематиката със Северна Македония.

Вицепрезидентът Илияна Йотова също упражни правото си на глас на предварителния парламентарен избор. Тя гласоподава в Софийската професионална гимназия по електроника „ Джон Атанасов “ в 11.00 часа.

„ Важно е през днешния ден доста български жители да излязат и да гласоподават,
дано да не оправдаем тези мрачни прогнози за ниска изборна интензивност.
Важно е да се гласоподава, доста значими избори са това, с цел да има същински постоянен парламент, с цел да има постоянни болшинства, които да излъчат устойчиво държавно управление. Много са провокациите, които стоят пред страната. Само след броени дни би трябвало да се одобри бюджет. Трябва да се приведат жителите през тежката социално-икономическа рецесия. Трябва България да има своята безапелационна позиция във връзка с външнополитическите провокации “, съобщи Йотова, откакто гласоподава.

„ Може би повече от всеки път аз през днешния ден гласувах доста уверено, гласувах за държавници,за хора, които знаят цената на България и на интернационалната сцена, които са просветени и грамотни хора, които знаят по какъв начин да създадат тъй че нито един българин да не остане на улицата тази зима, да има задоволително доста грижи и гаранции от страна на страната за нейните граждании “, добави вицепрезидентът и прикани всички да гласоподават, с цел да не се оправдаят прогнозите за ниската изборна интензивност.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР