По схемата Помощ за инвестиции в материални активи в земеделски

...
По схемата Помощ за инвестиции в материални активи в земеделски
Коментари Харесай

Четири пъти повече средства тази година за подпомагане родното производство на плодове и зеленчуци

По схемата „ Помощ за вложения в материални активи в аграрни стопанства, свързани с първично произвеждане на растениевъдна земеделска продукция ” тази година ще бъде разпределен над 4 пъти по-голям запас спрямо 2019 година Бюджетът е повишен от 3,6 млн. лева на 18,6 млн. лева Заявления ще се подават от 3 до 28 февруари 2020 година Приоритет ще бъдат плановете на сензитивните браншове, каквито са тези на плодоветe и зеленчуците. Финансовата поддръжка ще покрие част от разноските за машини за пакетиране, линии за подготовка, изстудяване и предпазване на първична земеделска продукция. Обхватът на схемата е уголемен, като се включват и машини, съоръжение и уреди за отбрана от слана и градушки.

Кандидати по схемата могат да бъдат аграрни стопани, дребни и междинни предприятия, приети групи или организации на производителите. Целта на държавната помощи е да подтиква земеделските стопани да създадат вложения за възстановяване на общата продуктивност и резистентност на стопанствата си и по-специално да понижат индустриалните разноски.

За първи път в помощ на бенефициентите е оповестена и информация за най-често допусканите неточности при кандидатстване. Сред тях са случаите, при които декларираното съоръжение или действия не попадат в обсега на допустимите вложения, даване на непълна аргументация, липса на документи и други На интернет страницата на Държавна фирма „ Земеделие “ е оповестена както информация за най-често допусканите неточности, по този начин и напътствията, и документите за кандидатстване.

Земеделските производители, кандидатствали за Кампания 2019 по схемите за обвързано подкрепяне за плодове и зеленчуци, ще получат финансовата си поддръжка с половин месец по-рано, спрямо предходната година оповестяват от Държавен фонд „ Земеделие “ след среща да изпълнителния шеф Васил Грудев с овощарите в България. Средствата ще бъдат преведени по сметките им поетапно от 13 до 18 март тази година. До 31 януари стопаните би трябвало да потвърдят създадената и осъществена продукция пред фонда. Проверките на място остават интензивни. А максимален % неточно декларирани за подкрепяне площи, са открити при производството на полски култури.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР