„По-съществената част от 2021 г. беше белязана от трите паралементарни

...
„По-съществената част от 2021 г. беше белязана от трите паралементарни
Коментари Харесай

Панев за изборите: Минахме през чистилище

„ По-съществената част от 2021 година беше белязана от трите паралементарни вота, ширещата се световна инфлация, която е проблем освен за света, само че и за България. Цените на електрическата енергия и енергоносителите са единствено една част от огромния проблем”, съобщи Владислав Панев от „ Демократична България” пред NOVA NEWS.

По думите му трите вота за парламент са невиждани, само че се дължат на прекомерната радикализация в обществото, което направило сложна връзката сред партиите в Народното събрание. „ Наследството на Бойко Борисов беше извънредно комплицирано. Това наложи да се мине през чистилище на изборите, с цел да се напаснат нещата и да се появи нова групировка, която да послужи като лепило за останалата част от ръководещото мнозинство”, уточни Панев.

Той разяснява и резултатите на Демократична България на трите вота. „ Според мен обществото търсеше съответната формула за бъдещо ръководство. Това, че новата групировка Политическа партия говореше на този език – подейства позитивно на хората. Проблемът беше в нас – че ние не сме говорили с тази реторика. Тоест след изборите през април Борисов беше напуснал политиката и ние трябваше да приказваме за бъдещето”.

„ Не се опасяваме от неприятни резултати на едни предварителни избори. По-големият боязън е, това държавно управление, което сформирахме безусловно преди седмица – да не оправдае доверието на хората. Ако успеем да осъществим точките по съглашението в границите на една година, то в края на 2022-а България ще наподобява по напълно друг метод. Тогава ще бъдем по-големи оптимисти – без значение от това коя групировка какъв резултат би имала на последващи избори. Тоест – моите опасения не са за това дали Демократична България ще получат по-висок или по-нисък резултат по отношение на предходните избори, а дали съумяваме да променим по съответен метод България. Това е огромният тест”, уточни Панев.

Той разяснява и оставката си, която подаде като зам.-председател на ПГ на Демократична България. „ За мен селфито ми с Делян Пеевски беше несполучлив опит за смешка. Така че – вървим напред. Оставката ми беше честен жест към нашите последователи, които не схванаха този мой акт. Не става въпрос за реабилитация”, безапелационен бе политикът. И добави: „ Влизането ни в Народното събрание е добра стъпка, само че тя би трябвало да бъде материализирана в идващите няколко години. Тоест наличието на Демократична България в Народно събрание да донесе една позитивна смяна за България”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР