По същата причина 22-кратният шампион от Големия шлем не участва

...
По същата причина 22-кратният шампион от Големия шлем не участва
Коментари Харесай

САЩ спряха Джокович и за ”Мастърс” в Маями frognews.bg

По същата причина 22-кратният първенец от Големия шлем не взе участие и в първата за годината конкуренция от категория " АТР 1000 " - в Индиън Уелс, Калифорния (8-19 март). Извънредната епидемиологична конюнктура в Съединените щати изтича на 11 май 2023 година, като едвам след тази дата неимунизирани чужденци ще имат право да влизат в страната без " особено изключение ".

Най-добрият тенисист в света Новак Джокович няма да играе в първия за годината шампионат от сериите " Мастърс " - в Индиън Уелс, откакто управляващите в Съединени американски щати му отхвърлиха позволение да влезе на територията на страната без сложена ваксина против COVID-19. Сърбинът отдръпна поръчката си за

 

" Очевидно ние сме едно от най-големите надпревари в света и желаеме да имаме най-хубавите играчи при нас - разяснява турнирният шеф в Маями Джеймс Блейк. - Направихме всичко, каквото можахме. Опитахме да приказваме с държавното управление, само че това е отвън нашия надзор. Опитахме, отхвърлиха ни. Искахме Новак да е тук, той е нашият максимален първенец, печелил е шест пъти тук. За страдание, това няма да се случи. "

 

Заради непреклонната си позиция против антиковид имунизациите Джокович пропусна и миналогодишното издание на US Open - последния за сезона шампионат от Шлема. По същата причина при започване на 2022 година той беше и позорно депортиран от Австралия и не взе участие в Australian Open. Тази година обаче локалните управляващи възвърнаха визата му и той завоюва своята рекордна 10-а купа в Мелбърн.

 

Следващото допустимо присъединяване на водача в международната класация в публична конкуренция от календара на АТР е на " Мастърс " в Монте Карло от 9 април.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР