По разследването Nexo вече има и защитен свидетел, съобщи в

...
По разследването Nexo вече има и защитен свидетел, съобщи в
Коментари Харесай

Иван Гешев: В разследването Nexo има и защитен свидетел

По следствието Nexo към този момент има и предпазен очевидец, заяви в народен ефирглавният прокурор Иван Гешев. Защитеният очевидец се тормози и за сигурността си, съобщи още той.

Коста Кънчев и Антони Тренчевса оповестени за търсене,ще бъдат оповестени и в Интерпол. Те могат да си разрешат да са на приятни и топли дестинации по целия свят, съобщи Иван Гешев, намеквайки за сериозните им финансови благоприятни условия. Иронично преди този момент основният прокурор разяснява, че от следствието може да се направи извод, че стандартните валути не са в предишното, защото са открити сметки с преводи от крипто точно в стандартна валута.

Споразумението в Съединени американски щати, подписано от Nexo, няма нищо общо с следствието за данъчни закононарушения у нас и Европа. „ Не знам за какво у нас съглашението е нещо неприятно, а в Съединени американски щати е нещо положително “, разяснява Гешев и уточни, че българската прокуратура, с изключение на поздравлението, е „ уведомила Съединени американски щати с информация за следствието на у нас “. Той съпостави обстановката с „ санкция за секване на алено, което не значи, че ще престанат да те проверяват за осъществено ликвидиране “. В този смисъл следствието у нас продължава, няма общо с констатациите в Съединени американски щати, а българските управляващи работят в тясно съдействие със службите във Англия.

Това е огромно следствие, което ще отнеме време, предизвести основния прокурор и съпостави следствието и за Nexo с това за Барселона, че и двете имат интернационален детайл, за което българските управляващи се нуждаят от съдействието на интернационалните сътрудници, с цел да завършат следствието у нас, което е за пране на пари.

Иначе самият Гешев съобщи, че като чуе думите„ кюлчета “ и „ Барселона “ дава отговор по инстикт,че не е наблюдаващ прокурор и не е наясно с развиването на следствията. Въпреки това основният прокурор разгласи, че следствията са към края си и следва да приключат врамките на идващите седмици до месец, заяви „ news.bg “.

Българската прокуратура и българските магистрати спазватзаконите до писмен знак и точка,убеден е Гешев.

На въпрос за изказаната вчеракритика от страна на американския дипломат у нас Херо Мустафа, че при наложени наказания по световния закон Магнитски у нас няма нито едно следствие,Иван Гешев разгласи това за подправена вест. „ Съмнявам се, че госпожа Мустафа го е споделила, само че не мога да разясня думи на политическо лице “, уточни още Гешев. Той уточни, че„ Магнитски “ глоба с административен характери няма юридическа и правна стойност освен у нас, само че и съгласно европейското законодателство. Българската прокуратура да предприеме дейности на база на тези наказания би било нарушаване на личното, а и на европейското законодателство.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР