По-рано сенатори казаха, че на среща с тях при закрити

...
По-рано сенатори казаха, че на среща с тях при закрити
Коментари Харесай

Не съм расист, оправда Тръмп израза ”shithole countries”

По-рано сенатори споделиха, че на среща с тях при закрити врата в Белия дом тази седмица Тръмп попитал за какво са им на Съединените щати хора от "shithole countries " като африканските страни и Хаити.

Тръмп: За какво са ни мигранти от... >>

"Не. Не съм расист. Аз съм минимум расист от всички хора, които в миналото сте интервюирали ", отговори през вчерашния ден Тръмп на кореспондент във Флорида.

Президентът на Съединени американски щати означи, че съгласно сенатори той не е произнесъл скандалните думи, които му бяха приписани от техни сътрудници и които затрудниха превода в медиите.
Повечето френски медии, в това число Агенция Франс Прес, се стопираха на "лайняни страни " ( "pays de merde "), което е близо до дословното значение.

Вулгарен израз на Тръмп затрудни превода в медиите >>

По-рано през вчерашния ден членът на горната камара на Конгреса Дейвид Пардю, републиканец от Джорджия, увери, че Тръмп не е употребявал пошъл израз по адрес на имигрантите от Африка и Хаити. Друг сенатор републиканец, Том Котън от Арканзас, също сподели, че не е чул президентът да произнася фразата, превеждана и като "мизерни дупки ".

В четвъртък двама техни сътрудници, демократът Дик Дърбин и републиканецът Линдзи Греъм, обявиха, че Тръмп е употребявал обидния израз на среща в Овалния кабинет на Белия дом, отдадена на намирането на решение на въпроса с 800-те хиляди имигранти, пристигнали незаконно в Съединени американски щати като деца.

Президентът на Съединени американски щати сподели, че е "готов, искащ и кадърен " да реализира съглашение за отбрана на тези хора, цитираха го международните организации.

Миналата седмица Тръмп назова правосъдната система в Съединените щати "несправедлива ", откакто федерален арбитър осуети желанието му да приключи стратегия, отлагаща депортирането на имигранти, вкарани незаконно в страната като деца от своите родители.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР